Haberler

'Trafik Haftası' Kutlamaları

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye'de Trafik Kazalarının Ağırlıklı Olarak Sürücü Hatasından Kaynaklandığını Belirterek, 'Trafikte Gerek Can, Gerekse Mal Kaybının En Aza İndirilmesi Bakımından Hepimizin Belirlenmiş Olan Kurallara Uyması Büyük Önem Taşıyor' Dedi

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye'de trafik kazalarının ağırlıklı olarak sürücü hatasından kaynaklandığını belirterek, 'Trafikte gerek can, gerekse mal kaybının en aza indirilmesi bakımından hepimizin belirlenmiş olan kurallara uyması büyük önem taşıyor' dedi.

Aksoy, 'Trafik Haftası' dolayısıyla Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte, trafik kazalarının önüne geçebilmek için toplumdaki trafik bilincinin artırılması gerektiğini söyledi.

Özellikle çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerin önemine değinen Aksoy, 'Burada bilinçlenen çocuklarımız, trafik kuralları konusunda anne ve babalarını uyararak, onların da bilinçlenmesini sağlayacaktır' diye konuştu.

Türkiye'deki trafik kazalarının ağırlıklı olarak sürücü hatasından kaynaklandığını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

'Binlerce insanımızı maalesef trafik kazalarında kaybediyoruz, binlerce insanımız da yaralanıyor ve çok ciddi maddi hasarlar meydana geliyor. Trafikte gerek can, gerekse mal kaybının en aza indirilmesi bakımından hepimizin belirlenmiş olan kurallara uyması büyük önem taşıyor. Kazaların, sürücü hatalarının dışında karayollarının standardı, trafik işaretleri, aracın bakımının yapılmamış olması gibi nedenlerden dolayı da meydana geliyor.'

İlgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı 'İl Trafik Kazalarını Önleme Komisyonu Başkanlığı' oluşturduklarını vurgulayan Aksoy, 'Böylelikle kazaların saatleri ve mevkileri, hava koşullarının etkisi gibi konuların inceleniyor. Belirlenen noktalarda çalışmalar yapılarak, kazaların önlenmesi için önlemler alınıyor' dedi.

Kazaların yoğun olarak Damlama mevkinde meydana geldiğini hatırlatan Aksoy, konuyu Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini, oraya sürekli radar kontrolü yapabilecek kameralar yerleştirilerek 24 saat esasına göre hız kontrollerinin yapılacağını kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise, trafik kazalarının kader olmadığını belirterek, kurallara uymanın önemini anlattı.

'Yılın Sürücüleri Ödülleri'nin sahiplerine verildiği etkinlikte, trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kalan engellilerin duygularını paylaştı, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Daha sonra Vali Aksoy, trafik kurallarına uyma zorunluluğuna dikkat çeken engellilere çiçek ve plaket verdi.

(VEG-ST-DAB-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title