Haberler

Trafik Haftası Etkinlikleri

Karayolları Uluslararası Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası Nedeniyle Adıyaman'da Kortej Düzenlenerek, Trafik Standı Açıldı.

Karayolları Uluslararası Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Adıyaman'da kortej düzenlenerek, trafik standı açıldı.

Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ve Belediye işbirliğinde Karayolları Uluslar arası Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Mimar Sinan Kültür Parkı önünden başlayan kortej yürüyüşüyle start alan etkinliklere Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, daire müdürleri, engelli vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kortej yürüyüşüne araçlarda eşlik ederken, ibret olması için kazada hurdaya dönen bir otomobil kortejde sergilendi. Kortej yürüyüşü Demokrasi parkında son buldu.

Demokrasi Parkına kurulan trafik standının açılışı öncesi konuşan Vali Halil, trafik kazalarının sadece belirli kurum ve kuruluşların sorumluluğu olmaktan çıktığını, sorunun toplumsal hale geldiğini bildirerek, "Uluslararası bir sorun haline gelen trafik kazaları artık şu veya bu kuruluşun görev ve sorumluluğu olmaktan çıkmış, tüm vatandaşların, kamu ve özel kuruluşların ciddi sorunu haline gelmiştir. Dünyada ve ülkemizde taşıtların sayısı hızla artmaktadır.Ticaret ve turizmin gelişmesiyle trafik gittikçe yoğunlaştı. Araç yoğunluğunun artması, kazaların artması anlamına geliyor. Bunun için toplumun trafik konusunda daha duyarlı davranması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Adıyaman Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ise konuşmasında meydana gelen kazaların büyük bir oranının sürücülerden kaynaklandığını dile getirerek, "Dünyada ve ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında ölen insanların sayısı salgın hastalık ve terör olaylarında ölen insanların sayısından çok daha fazladır.Bir taraftan insanlarımızı kaybederken, kazalarda büyük rakamlı maliyet kayıpları ortaya çıkıyor. Araçlarda gelişen teknoloji vasıtaları hızlandırırken kazaların olma olasılığı yükseliyor.Meydana gelen kazaların yüzde 91.8'i sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından okullar arasında trafik konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek trafik standı gezildi.

(AA-ST-ST-Y)

07.05.2007 16:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title