Haberler

Trabzonspor'un 127. Yabancısı

Trabzonspor'un yeni transferi Zargo Toure, bordo-mavili ekibin 127. yabancı oyuncusu oldu.

Trabzonspor'un yeni transferi Zargo Toure, bordo-mavili ekibin 127. yabancı oyuncusu oldu. Bordo-mavili kulüp 51 yıllık tarihinde ise 127 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi. 1970-1971 sezonunda ikinci ligde oynadığı dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini yapan bordo-mavili ekip, Süper Lig tarihindeki ilk yabancı transferini ise 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'a imza attırarak gerçekleştirmişti. Zargo Toure, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin de üçüncü yabancı transferi oldu. Bordo-mavili kulüp daha öncede Vahid Amir ve Majid Hossein transfer etmişti.

BREZİLYALILAR İLK SIRADA Trabzonspor'da top koşturan yabancı futbolcular arasında Brezilyalı oyuncuların fazlalığı dikkat çekiyor. Güney Amerika ülkesinden bugüne kadar tam 12 futbolcuyla sözleşme imzalayan Karadeniz temsilcisi, Belçika, Polonya ve Slovakya'dan 7, Yugoslavya ve Gürcistan'dan da 6'şar oyuncuyu renklerine bağlamıştı. Trabzonspor, Gana'dan 5, Ukrayna, Arjantin, Nijerya ve Çek Cumhuriyetin'den 4, Hırvatistan, Makedonya, Gine, Kamerun, Almanya, Senegal, Kolombiya'dan 3, Romanya, Bulgaristan, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili, Cezayir, Portekiz, Hollanda, Güney Kore ve İran'dan 2, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Belarus, Rusya, İsveç, Namibya, Burundi, Avusturya, Paraguay, Mali, Yunanistan, Kosta Rika ve Togo'dan 1'er futbolcu transfer etti.

SENEGAL'DEN ÜÇ OYUNCU Trabzonspor, Senegal'den üç oyuncu transferi gerçekleştirdi. Bordo-mavili kulüpte kaleci Tony Silva ve geçtiğimiz sezon Trabzonspor forması giyen Dame N'Doye bordo-mavili takımda oynayan Senegalli isimler oldu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Kolo Toure Senegal Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title