Haberler

Trabzonspor İstanbul'da Coştu

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş: "disiplini ve Ciddiyeti Nedeniyle Bütün Oyuncularımı Kutluyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 7-0 yendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında futbolcularını kutlayarak, şunları söyledi:

"Maç içinde oyun disiplini içinde olmaları, yardımlaşmanın iyi olması, ciddi biçimde maça başlamaları, golü bulduktan sonra oyunun rahat bir hale dönüştürmesi hem 3 puanı kazandırdı, hem de farklı bir skor ortaya çıkardı. 3 puan çok önemliydi ama gollerin de fazla olması bizim için iyi. Gereksiz iki sarı kart gördük, onlar anlamsızdı. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Özellikle oyun disiplini ve ciddiyeti nedeniyle bütün oyuncularımı kutluyorum.

Rakibin de yediği gollerden sonra direnci kırıldı. Zaten olağanüstü hırslı bir şekilde bunu bir çıkış maçı olarak görüyorlardı. Goller gelince dirençleri kırıldı, inançları kaybolmaya başladı. Oyuna katkıları azalmaya başladı. Onları moralsiz bir durumda yakalamak, bizim için maçı daha rahat bir hale dönüştürdü. Yoksa biz de mükemmel değildik. Ama iyi işler yaptık, doğru işler yaptık. Seyircimiz kısıtlamaya rağmen sayısal üstünlüğü sağladı. Taraftarımızın destek kalitesi sahaya yansıdı."

Güneş, maçın son dakikalarıyla ilgili, "Bugün oyuncularınız 7. golden sonra, oyunu o şekilde bitirmek için 5-6 dakikalık zaman geçirdiler, bu davranışı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Çok bariz bir şekilde öyle yapmak doğru değil. Futbol oynamak lazım. Tempolu da olan dönemler vardı. Daha çok hamle yapmayı seviyoruz ama maçın gidişine göre rakibin durumuna göre biraz son 6-7 dakika kesin bir defa sanki anlaşma varmış gibi oynandı. Bunu da doğru bir görüntü olarak görmüyorum. Biraz daha atak olabilirdik" diye yanıt verdi.

Farklı skorların yanıltıcı olabildiği ifade edilerek, 6-1'lik Sivasspor maçının sonrası hatırlatılıp, bir endişe duyup duymadıkları sorulan Güneş, "Bu ülkede her konuda endişe duyarız. Bizim yaşam tarzımızda var. Bugün her şey güzelken, yani ekonomik durumumuz iyiyken yarın batabiliriz, batarken çıkabiliriz. Futbolu da bununla beraber bütünleştirebiliriz. Maalesef bu sıkıntı var. Sivas maçında farklı skordan sonra maalesef kaybettik. Çok daha dikkatli olmak zorundayız.

Ama bu sadece oyuncularla ilgili değil. Ne kadar olayı ciddiye alırsak alalım kamuoyunda oluşan havadan insan olarak hepimiz etkilenebiliyoruz. Ama bunlar ders olmuştur diye düşünüyorum. Ciddiyete rağmen maç da kaybedilebilir. Dünyanın sonu olarak bakmak doğru değil. Her takım kolay kazanıp kolay kaybedebilir. Önemli olan görevimizi yapıp yapmadığımızdır. Medical Park Antalyaspor maçı hariç takımımın her maçta iyi oynadığını düşünüyorum. Umarım ki, Gençlerbirliği maçında iyi futbol ve iyi sonuçla ayrılırız" yanıtını verdi.

Ligin uzun bir maraton olduğunu, iniş ve çıkışlar olacağını vurgulayan Şenol Güneş, "Önemli olan özellikle olumsuz gidişleri kısa zamanda atlatmaktır. Baktığımız zaman Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Kayserispor daha önde görünüyor. Ama arkadan gelen takımlardan çok takım yukarıya gelebilir. Kırılma noktaları var. Yukarı oynarken aşağıya da düşebilirsiniz. Bu bizim için de geçerli. Her maçı ayrı ayrı düşünüyorum" diye konuştu.

Şenol Güneş, Milli Takım ile ilgili bir soru üzerine de, "Milli takımda ben görev yaptım. İz bıraktım diye bakmıyorum. Verdiler, yaptım, ayrıldım o iş bitti. Şimdi de milli takıma hepimiz destek olacağız. Başarılı olmasını diliyoruz. Yarış bitmedi. Yarışta birincilik şansımız daha az, ikincilik şansımız var. Ben orada yapıcı olmanın daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu şekilde spekülasyon yaparak, kaos yaratarak hiçbirimiz kazanamayız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise 3. golün 5 metre ofsayt olduğunu iddia ederek, "Yardımcı hakem 'ofsayt değil' dedi. Bebbe kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerde kaldı, biz kaleci Onur'u kırmızı kartla oyundan atmasını beklerken, bizim oyuncumuza sarı kart gösterdi. Oyuncular, Bebbe'nin sarı kart görmesinin ardından takım halinde itiraz etti. Oyuncular bunu o kadar net takip ettiler ki, hakemin bu davranışını doğru bulmadılar ve takım halinde itiraz ettiler.

Hoca burada verdiği kararla takımı tam bitirdi. İşte kırmızı kart, sarı kart hem size adaletsizlik yapıyor, hem de darmadağın oluyorsunuz. Hakemle ilgili maça çıkmadan oyuncularıma, 'Ligin çıkış yapması mümkün, genç ve dinamik hocalardan bir tanesi, bu maçta bir adaletsizlik yapacak biri değil' dedim. Ama beni hayal kırıklığına uğrattı. Ondan daha objektif olmasını beklerdim. Bir takımın çöküşünü hakem kanalıyla bu kadar hızlandırabilirsiniz. Hakemler de unutmasın, herkes insan, sinirleri var. Yaptıklarıyla bu kadar insanlara karşı emeğe karşı saygılıklık yapma hakkı, kasıtsız da olsa yok" diye konuştu.

İlk yarı ve ikinci yarının ilk dakikalarında yedikleri gollerin takımın motivasyonunu bozduğunu ifade eden Vural, "Daha maçın 1. dakikasında kaptırdığımız top, kalemizde gol oldu. Bu başlangıç takımın şevkini kırdı. Trabzonspor ilk devrede 4 pozisyon, 3 gol buldu. İkinci devre 45. saniyesinde yine kalemizde yediğimiz golle maç 4-0 oldu. 10 kişi kaldıktan sonra 'biz ne kadar fazla gol yemeyiz' mantığıyla oynamamızı gerektirdi. Buradan çıkardığımız ders, oyundan kopmamamız gerektiğidir. 5. golde rakip 4 kişiyle geldi, bizim oyuncular takip etmeyi bıraktı. Bu mahalle maçında olmaz" dedi.

Yılmaz Vural, Trabzonsporlu oyuncuların maçın son dakikalarında centilmence davranıp, gol atmayı düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:

"Trabzonsporlu oyuncular centilmen insanlar. 7-0'dan sonra gol atmaya düşünseler, belki Adana Demirspor'un başına gelen bizim başımıza gelirdi. Kalemizde göreceğimiz gol onları geçebilirdi. Kendilerine teşekkür ederiz. Futbolda centilmenliğin, meslektaşına olan saygının çok güzel bir göstergesidir bu. Trabzonspor'u kutluyorum."

Yılmaz Vural, maçtan sonra kulübün her bireyinin takımına sahip çıktığını anlatarak, "Başkanımız soyunma odasında, sakin bir konuşmayla oyuncularımızı Manisaspor maçı için motive etti. Başkanımızın bu takımın onu başaracağını, hocasına ve takımına olan güvenini ifade etmesi, Türkiye'de çok alışılmış bir şey değil. 8 maçta 2 beraberliğimiz var. Taraftarımızın bir tanesi ağzını açıp 'hoca istifa' diye bağırmadı. Kulübümüzün her bireyi takımını sahip çıktı. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine kaleci Murat'ın 5. golden sonraki tepkisinin normal olduğunu dile getiren Vural, "Çünkü 4 oyuncu elini kollunu sallayarak geldi. Orada arkadaşlarını yeniden kamçılamak için doğru bir sitemdi" dedi. Manisaspor maçıyla çıkışa geçmek istediklerini kaydeden Yılmaz Vural, "Devreye kadar kalan 9 maçın en az 5'ini kazanmamız lazım. Benim kadrom yeterli ama inanılmaz şansızlıklar yaşıyoruz.

Dün Beşiktaş-Manisaspor maçını izledim, hiçbir takım futbol oynamıyor. İnanılmaz anti-futbol var. Çağdaş futbolda gördüğünüz şeyleri Türkiye Ligi'nde maalesef göremiyoruz. Biz tersini yapmaya çalışıyoruz, sonucu iyi olmuyor. Demek ki bizim de antifutbol oynamamız lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title