Haberler

Trabzon'un 'Hachiko'su Japonya'da gündem oldu

Güncelleme:

Trabzon'un 'Hachiko'su Japonya'da gündem olduTRABZON'da 'Boncuk' isimli köpeğin rahatsızlanan sahibi Cemal Şentürk'ü, tedavi gördüğü hastanenin giriş kapısında 5 gün boyunca beklemesi, dünya basınında geniş yer buldu.

Trabzon'un 'Hachiko'su Japonya'da gündem oldu

TRABZON'da 'Boncuk' isimli köpeğin rahatsızlanan sahibi Cemal Şentürk'ü, tedavi gördüğü hastanenin giriş kapısında 5 gün boyunca beklemesi, dünya basınında geniş yer buldu. Japonya'da ölen sahibini 9 yıl aynı yerde beklediği için Tokyo'da heykeli dikilen ve hikayesi filmlere konu olan Hachiko adlı köpeğe benzetilen 'Boncuk' japon televizyon kanallarına da konu oldu. Japon televizyonlarına konuşan hastane genel müdürü Tuğba Altın, "Boncuk, dünya genelinde çok güzel bir vefa ve sevginin sembolü oldu" dedi.

Kentte yaşayan Cemal Şentürk, 14 Ocak'ta Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi'ne kaldırıldı. Cemal Şentürk tedaviye alınırken, sahibinin taşındığı ambulansı takip eden 'Boncuk' isimli köpek de hastanenin giriş kapısı önünde beklemeye başladı. Şentürk'ün yakınları tarafından eve götürülen Boncuk, her defasında yeniden hastaneye döndü. Sevimli köpek, hastane personeli ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Sağlık durumu iyiye giden Şentürk'ün, tekerlekli sedyeyle hastanenin önüne inip, bekleyişini sürdüren ve hastane çalışanlarınca beslenen köpeğiyle buluşması, duygusal anlara sahne oldu. Cemal Şentürk, 6'ncı günde tedavisinin ardından taburcu olup evine döndü.

DÜNYA BASININDA GENİŞ YER BULDU

Boncuk'un sahibinin tedavi gördüğü özel hastanenin giriş kapısı önünde 5 gün boyunca beklemesi, dünya basınında da geniş yer buldu. Boncuk, ABD'nin köklü gazetelerinden The Washington Post, New York Daily News, ABD merkezli haber ajansı Associated Pres ve İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian gibi basın kuruluşlarında yer aldı. Japonya'da ölen sahibini 9 yıl aynı yerde beklediği için Tokyo'da heykeli dikilen ve hikayesi filmlere konu olan Hachiko adlı köpeğe benzetilen boncuk, bu kez de Japonya'nın önde gelen televizyon kanallarından TV Asaşi'de yayınlanan programda konu oldu. Cemal Şentürk'ün tedavi gördüğü Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi Genel Müdürü Tuğba Altın'la canlı bağlantı gerçekleştiren Japon kanalı, 'Boncuk'un vefa örneğini izleyicilerine aktardı.

'DÜNYA GENELİNDE VEFA VE SEVGİNİN SEMBOLÜ OLDU'

Medical Park Trabzon Karadeniz Hastanesi Genel Müdürü Tuğba Altın, Boncuk sahibinin taşındığı ambulansın peşine takılarak hastaneye geldiğini belirterek "Her gün buraya gelmeye devam etti. Aradan birkaç gün geçince hasta yakınları ve hastane çalışanları bu durumu fark etti. Herkesin çok hoşuna gitti bu sergilenen vefa örneği. Biz de birkaç defa sahibini aşağıya indikten sonra Boncuk'un ağladığını ve ona kavuştuğu andaki mutluluğunu gözlemlemiştik. Türkiye'de birçok kanalda yer aldı haber. Biz dünya basınında bu denli ilgisini çekebileceğini tahmin etmemiştik. Boncuk dünya genelinde çok güzel bir vefa ve sevginin sembolü oldu. En son Japon kanalı Asaşi bizi programlarına konuk aldı. Bu konuyu kendileri ile internet üzerinde bağlantı kurarak paylaştık. Onlar içinde çok ilgi çeken bir olay oldu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Japonya Trabzon Japon Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title