Haberler

Ünü kent sınırlarını aşan asırlık lezzet Tokat kebabı damak çatlatıyor

Güncelleme:

Tokat'ta, sebze ve kuzu etinden yapılan yaklaşık 3 asırlık lezzet olan Tokat kebabı, koronavirüs salgını sonrasında normalleşme süreciyle birlikte yoğun ilgi görüyor. Özenle, kendine has fırınlarda hazırlanan kebap, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Kebabı yemek için şehir dışından da çok sayıda ziyaretçi geliyor.

Coğrafi işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran Tokat kebabına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Yöreye ait taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, sarımsak ve pide kullanılarak pişirilen Tokat kebabı, kentte sadece 6 ay süresince yapılabiliyor. Normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte, Tokat ve il dışından gelenler kebaba ilgi gösteriyor.

Ünü kent sınırlarını aşan asırlık lezzet Tokat kebabı damak çatlatıyor

"TOKAT KEBABI KENTİN ÖZEL BİR YEMEĞİ"

Kentte lokanta işletmeciliği yapan Mücahit Yılmaz, tarihi çok eski yıllara dayanan kebabın Tokat'ın özel bir yemeği olduğunu belirterek, "Tokat kebabı, Tokat'ın özel bir yemeğidir. Kebabın tarihi çok eskiye dayanıyor. Tokat'ta restoranlar olmadan önce insanlar bağ evlerinde bulunan kebap ocaklarından bu yemeği yaparlarmış. Bizlere de onlardan kalan bir mirastır. Tokat kebabına her yıl mayıs ayında başlıyoruz, ekim ayına kadar devam ediyoruz. Nedeni ise Tokat'ın yöresel mahsullerini kullanıyor olmamızdır. Kendi topraklarımızda yetişen patlıcan, domates, biber ve kuzu etinden yapılıyor. Tamamen kendi mahsullerimiz" dedi.

Ünü kent sınırlarını aşan asırlık lezzet Tokat kebabı damak çatlatıyor

"MUĞLA'DAN, ANTALYA'DAN GELİYORLAR"

Tokat kebabına ilginin yoğun olduğunu söyleyen Yılmaz, "Normalleşme sürecine başladıktan sonra insanlar restoranları özlediği için iyi bir talep var. Tokat bir geçiş güzergahı olduğu için şehirler arası yolculuk yapan vatandaşlar uğrayarak Tokat kebabını tercih ediyorlar. Nedeni, bu kebap Türkiye'nin her yerinde duyulmuş olan bir yemektir. İnsanlar Muğla'dan, Antalya'dan geliyorlar. Tokat'ta yolları düştüğü zaman, düşmese bile 200-250 kilometre yol değiştirip, gelip, Tokat kebabını tercih ediyorlar. Çünkü Tokat çok lezzetli bir yemek. Yemeğimiz özel bir ocakta yapılıyor. Hazırlanması 30 ile 40 dakika arasına değişiyor" diye konuştu.

Ünü kent sınırlarını aşan asırlık lezzet Tokat kebabı damak çatlatıyor

"PANDEMİ SÜRECİNDE KEBABI ÖZLEDİK"

Ailesi ile birlikte Tokat kebabı yemeye gelen Ergin Türkoğlu "Ailemizle bu kebabı yemeye geldik. Tokat kebabını özlemiştik. Pandemi sürecinde evlerimizde kaldık. Bu süreçte kebabı özledik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Muğla Tokat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (62)

Tonyalee:

Her kasapta bulabiliceği kuzu etiyle her manavdan alabileceğiniz malzemelerin tokatta pişiriliyor olması bu kebabı diğerlerinden üstün mü kılıyor?

12
18
yanıtYanıtla
TOKAT60:

HER KASAPTA KIYMADA VAR ET DE VAR MANTIK NE ŞİMDİ ?

yanıt1
yanıt3
XXXX:

BENCE YEMELİSİNİZ

yanıt6
yanıt3
Mehmet:

Özelliği doğal olması kardeşim patlıcanın da kalitesi et kadar önemli ve diğer sebzelerinde

yanıt7
yanıt2
BAHA:

kimse düşünememiş bunu yıllardır hakketten yaa :))))) denesene . . . masraflar benden :)))

yanıt4
yanıt1
Tonyalee:

He yaw he, kebap bu be, bana büyük hadron çarpıştırıcısı oldu sanki. Et sebze ateş. Baha sana gelince istediğin kebapçıya git karnını doyur masraflar benden. Alay etmiş kendince hadi oradan!

yanıt0
yanıt0
HAYVANSEVER KIZ ASLI:

ET VE DERİLERİ İÇİN HAYVAN KATLİAMINA KARŞIYIM ET YEMEYİN MEYVE SEBZE YİYİN DAHA SAĞLIKLI BESLENMİŞ OLURSUNUZ HAYVANLARDA ÖLMEZ.

1
25
yanıtYanıtla
Murat:

Niçin et yemiyecekmişiz ki,hayvanları biz de severiz fakat etini daha çok severiz.Et yiyene hayvan hakları diyorlar,vejeteryana koyunmusun ki hep ot yiyorsun diyorlar.Ne yiyeceğiz taş mı?.Bırakın da şu kısa hayatında kim ne yerse yesin ne giyerse giysin

yanıt2
yanıt1
irm:

et yemezsem aç kalırım :D

yanıt0
yanıt2
İbrahim:

Parayı buldum da kebabı hangi ilde yiyeceğimizi seçemiyorum XD

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title