Haberler

TOBB'dan "Anadolu Ceylanları"na Tam Destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu'nun Çeşitli İllerinde Ticaret ile Uğraşan Kadın Girişimcilere "Anadolu Ceylanları" Diyerek, Kadınların Ekonomik Hayatta Daha Çok Yer Alması Gerektiğini, TOBB'unda Bu Kapsamda Üzerine Düşen Sorumlulukları Yerine Getireceğini Söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu'nun çeşitli illerinde ticaret ile uğraşan kadın girişimcilere "Anadolu Ceylanları" diyerek, kadınların ekonomik hayatta daha çok yer alması gerektiğini, TOBB'unda bu kapsamda üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğini söyledi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dün akşam The Marmara Oteli'nde bir kutlama düzenlendi. Toplantıya Anadolu'nun değişik illerinden yaklaşık 250 kadın girişimci katıldı.

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta yer almak için Tanzimat Fermanı'ndan itibaren mücadele verdiklerini söyledi. Anadolu'nun değişik illerinde gelen kadın girişimcilere hitaben "Anadolu ceylanları" diyen Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'yi daha ileriye taşımak için elinizi taşın altına sokun, cesaret edin, müteşebbis gücünüz ve özgüveniniz en büyük sermayenizdir" dedi.

-1 MİLYON 3000 BİN KADIN GİRİŞİMCİ HEDEFİ

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi haline gelmesini amaçladıklarını, Türkiye'nin bu hedefe ulaşması için TOBB olarak 1 milyon 300 bin üyeyle var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. Türkiye'nin daha çok büyümek, işsizlik sorununu çözmek ve zenginleşmek için girişimci sayısını artırması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"TOBB olarak, 1 milyon 300 bin üyemizin yanında, 1 milyon 300 bin de kadın girişimci görmek istiyoruz. Nasıl aktif siyasete kadınların katılımının artırılması için pozitif ayrımcılık söz konusuysa, iş dünyasında da bir pozitif ayrımcılık ortamı oluşturmalıyız. Kadın girişimcilerimizin sayısını ve etkinliğini artırmalıyız.''

-"KADIN GİRİŞİMCİ ORANI YÜZDE 1.5"-

Kadınların özellikle eğitim seviyelerinin yetersiz oluşunun, ekonomik hayata katılımlarının önündeki en büyük engellerden biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, OECD'ye üye 30 ülke arasında, eğitim ve istihdamdan mahrum kalan kadınların oranı en yüksek olan ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Kadınların büyük çoğunluğunun kayıt dışı çalıştığını da ifade eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de kadın öğretim elemanı oranının yüzde 39 olduğunu, mimarların yüzde 36'sının, doktor ve operatörlerin yüzde 29'unun, avukatların ise yüzde 33'ünün kadın olduğunu anlattı. Hisarcıklıoğlu, ''Yüzde 1.5'lar seviyesinde olan kadın girişimcilerimizin oranının yüzde 50'ye ulaşmasını diliyoruz'' dedi. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un kadınlara yönelik faaliyetlerine de değinerek, girişimci kadınları yurt içi fuarlardan ücretsiz faydalandırmak amacıyla başlatılan çalışmaların kısa sürede sonuçlanacağını dile getirdi.

-"ODA SEÇİMLERİNDE ETKİN OLUN"-

TOBB olarak kadınların sorunlarına duyarsız kalmadıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''Kadınlarımızın ve geleceğin müstakbel girimci kadınlarının gözleri sizlerin üzerinde olacak. 2009'un Ocak ve Şubat aylarında düzenlenecek Oda-Borsa seçimlerinde, meclislerde ve yönetimlerde aktif rol almanızı istiyorum'' diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, daha sonra katılımcıların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

-"KADIN GİRİŞİMCİ MERKEZLERİ KURACAĞIZ"-

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş da Türkiye'nin her ilinde ticaret ve sanayi odalarıyla, ticaret borsaları bünyesinde sayıları 10–50 arasında değişen kadın girişimci kurulları oluşturduklarını, bu kurullarda bin 630 kadın girişimciye ulaşıldığını aktardı. Bektaş, ''Belirlenen bin 630 üye ile, kuruluşumuzun birinci yıl dönümünde 10 bin kadına ulaşacağız. Böylelikle kadın girişimci merkezlerini de kuracağız'' dedi.

-"HEDEF BİR KADININ 100 İSTİHDAM SAĞLAMASI"-

İmkanı olmayan kadın girişimciler için fuar desteği sağlanması amacıyla TOBB bünyesinde bir çalışma başlattıklarını bildiren Bektaş, ''www.kadingirisimciler.org.tr'' adresinde yer alan internet sitesinin bugün faaliyete geçirildiğini, bu sitede çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgilerin aktarılacağını söyledi. Bektaş, çalışma programları içinde olan yeni girişimcilere koçluk edilmesiyle ilgili uygulamalara başlandığını da dile getirerek, hedeflerinin, bir kadının 100 istihdam sağlaması olduğunu kaydetti.

Aynur Bektaş, konuşmasında girişimci kadınlara seslenerek, ''Lütfen illerinizde daha fazla sayıda kadın girişimci sayısı çıkması ve üyesi olduğunuz odalarda görev almak için mücadele edin. Odalarımızın meslek komite seçimlerine katılın'' diye konuştu. (ANKA)

(AD/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title