Haberler

"Tilki Ulaşamadığı Üzüme Koruk Dermiş"

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Manisa mitingi öncesi, 30 tesinin açılışını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa mitingi öncesi, 18 kamu, 12 özel sektör yatırımı olan 30 tesinin açılışını yaptı. Açılışta muhalefetin eleştirilerine deyimlerle karşılık veren Başbakan Erdoğan, 'Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş, kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Bunlar her zaman olacak ama biz bunlara aldırmayacağız. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğizö dedi.

Özel uçakla İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan buradan helikopterle Manisa'ya geçti. OBA helikopteriyle saat 12. 40'ta Organize Sanayi Bölgesi içindeki lojistik merkezi helikopter pistinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa milletvekili adayları ve diğer ilgililer karşıladı. Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve eski Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım da Manisa'ya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa Mitingi öncesi Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) toplam değeri 380 milyon lira olan kamu tesisi ve özel firmaların açılışını yaptı. MOSB yatırımlarıyla 750 kişiye istihdam sağlandığı bildirildi. Törende MOSB Başkanı Sait Türek 'Bize muhalefet edenler, açılışı yapılan fabrikaların geçen yıl açılanlarla aynı olduğunu söylüyorlar. Öyle değil Bu fabrikalar ikinci üçüncü tesislerini açıyorö diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, muhalefetin eleştirilerine deyimlerle karşılık vererek, şöyle konuştu:

'Manisa'da açılışı yaptığımız 30 ayrı tesis hayırlı olsun. Manisa pek çok özellikleriyle şu anda bizim gururumuz, onurumuz ve pek çok alanda ortaya koşmuş olduğu üretimi ile Manisa artık bir farklılığın şehri. Manisa geçmişte sebze meyve ürünleriyle anılırken şimdi sanayi ürünleriyle farklılık ortaya koyuyor. İnanıyorum ki bu artarak devam eden bir süreç olacak. Az önce OSB başkanının ifade ettiği gibi birilerinin yaklaşım tarzı bu heyecanımızı engellemeyecek. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş, kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş. Bunlar her zaman olacak ama biz bunlara aldırmayacağız. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Hepsinin belgesi ortada. Bırakın bu işleri de ne yaptınız ortada ne eseriniz var' Söyleyecekleri sözleri yok dikili ağaçları yok. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşundan 18'i Manisa'da. Biz Manisa'yı çok önemsiyor ve imkanları zorlayarak hizmet ve yatırım taşıyoruz. 8. 5 yılda, 79 yılda görülmemiş yatırımlarla zenginleştirdik. Manisa bu süreci en iyi bilen şehirlerimizin başında. Burada kamunun özel sektörün yatırımları var. 18 ayrı kamu hizmeti ile MOSB 12 öze sektör yatırımının toplu açılışını yapıyoruz. 30 ayrı hizmet 30 ayrı yatırım. Eğitim alanında çok önemli yatırımlar gerçekleşti ama çok üzerinde durmayacağım. MOSB özel sektöre ait çeşitli yatırımları çok önemsiyorum. Bunlardan dolayı kendilerini şahsım ve milletim adına kutluyorum. Bugün küresel finans krizinin artık çok gerilerde kaldığı bir dönemdeyiz. Bunları süratle geride bırakan Türkiye süratle sıçrama yapıyor. 2011 bizim sıçrama yılımızdır. 2012'ye çok farklı gireceğiz. 2023'e Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında girecek. Bunda sizin emeğiniz olacak. ö

CAMİ YAKIN MI?

Başbakan, Turgutlu'ya 10 eğitim tesisi kazandıran hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu'ya teşekkür plaketi verirken, 'Bu arada Celal Bayar Üniversitesi'ne de teknoloji fakültesiyle ilgili Hasan Ferdi Turgutlu Fakültesi yapımı da devam ediyor. Bunun adına çok teşekkür ediyorumö dedi. Başbakan, 30 tesisin açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Devlet Bakanı Aliye Kavaf ile kesti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a el dokuması Manisa Bezi hediye edildi. Kurdelayı keserken Cuma Namazı saati yaklaştığı için yanındakilere 'Cami yakın mıö diye sordu. Başbakan MOSB içindeki camiyi değil kent merkezinde her yıl mesir saçılan Sultan Cami'nde namazını kıldı. Caminin bulunduğu kentin en işlek caddesi olan Sultanönü'deki Çarşı Bulvarı trafiğe kapatıldı.

MOSB'TA AÇILIŞI YAPILAN YATIRIMLAR

Yurtkur'a ait Muradiye Beldesi'ndeki bin kişilik öğrenci yurdu, Manisa Merkez Yukarı Kayapınar İlköğretim okulu (5 derslik), Manisa Merkez Gediz İlköğretim okulu (32 derslik), Ahmetli Anaokulu (5 derslik), Akhisar Muhittin Kavaklı Anaokulu (4 derslik), Alaşehir Gireli İlköğretim Okulu (12 derslik), Demirci Hikmet Arsal Anaokulu (5 derslik), Salihli Adala Nergis Demet İlköğretim Okulu (8 derslik), Soma Altıntaş İlköğretim Okulu (18 derslik), Turgutlu İzzettin 75. Yıl İlköğretim Okulu (18 derslik), Turgutlu Çepnidere İlköğretim Okulu ek bina (4 derslik), Turgutlu Besime Elagöz Anadolu Lisesi (18 derslik), Köprübaşı Spor Salonu, Demirci Gümele Köyü Köprüsü, Köprübaşı Köprüsü, Köprübaşı Belediye Kapalı Pazaryeri açılışları ile Organize Sanayi Bölgesi'nde Commital Isı ekip kalip. San. Tic. Ltd. Şti. Ecetaş İnşaat San. Tic. A. Ş. , Elektromak Vinç LTD. Şti. , İzmir Makpa End. Mutfak ekip. San. Tic. A. Ş. , Öz Simge Boya Ltd. Şti. , Tecom Kompresör ve Makina San. Tic. Ltd. Şti. , Tekpar Müh. Makina İm. San. Tic. Ltd. Şti. , Teksan iç ve diş ticaret Ltd. Şti. , Tor Demir San. Tic. A. Ş, Inter Abrasiv San. Tic. A. Ş. (Tevsii), Kalmaksan Kalıp San. Tic. Ltd. Şti. (Tevsii), Warma Isı ürünleri Mak. San. Tic. San. A. Ş. (Tevsii), MOSB polis Merkezi Amirliği Binası ve Atış Poligonu ve MOSB Eerji üretim LTD. ŞTİ'nin (tevsii yatırım) açılışlarını yaptı,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title