Haberler

Ticari belirsizliklerle altın 1,551 dolarda

Altın fiyatları, ABD ve Çin arasında bugün imzalanacak olan ticaret anlaşması öncesi ABD Hazine Bakanlığı'nın tarifelere ilişkin yeni açıklamalarıyla 1,551 dolara yükseldi.

Altın fiyatları, ABD ve Çin arasında bugün imzalanacak olan ticaret anlaşması öncesi ABD Hazine Bakanlığı'nın tarifelere ilişkin yeni açıklamalarıyla 1,551 dolara yükseldi.

ABD Hazine Bakanlığı, Pekin ve Washington arasında bugün imzalanacak olan ticaret anlaşmasının ilk aşaması öncesi, Çin'e uygulanan ek gümrük vergilerinin anlaşmanın ikinci aşamasına kadar devam edeceğini açıkladı.

Söz konusu açıklama yatırımcıları yeniden güvenli liman varlıklarına yönlendirirken, değerli metallerde;

altın yüzde 0.27 artışla 1,551 dolara,

gümüş yüzde 0.06 artışla 17.82 dolara,

bakır yüzde 0.03 düşüşle 2,85 dolara,

platin yüzde 0.84 artışla 995.60 dolara,

paladyum yüzde 0.31 artışla 2,196.84 dolara yükseldi.

İç piyasada ise, gram altın fiyatı 293 liraya, çeyrek altın 480 liraya, Cumhuriyet altını da 1,966 liraya yükseldi.

Dünyanın en büyük petrol tüketicileri ABD ve Çin arasında imzalanacak anlaşmayla küresel ticari endişelerin azalmasının ardından tarifelere ilişkin yeni açıklamalar petrol talebinin desteklenmeyeceğine işaret etti. Bunun yanında Salı günü Amerikan Petrol Enstitüsü (API) ABD'de 10 Ocak'ta sona eren haftada ham petrol stokunun 1.1 milyon varil yükseldiğini açıklamıştı.

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını belirmede ölçüt olarak kullanılan Brent ham petrolü, yüzde 0.14 düşüşle 64.35 dolardan, ABD hafif petrolü yüzde 0.12 düşüşle 58.11 dolardan işlem görüyor.

Rus haber ajansı TASS'ın isminin açıklanmasını istemeyen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) yetkililerine dayandırdığı habere göre, OPEC ve Rusya öncülüğündeki müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+ grubunun Mart ayında yapacakları toplantının Haziran ayına ertelenmesi kararı alınabilir. Yetkili, OPEC+ grubunun Mart ayında yapacağı toplantıda Mart sonunda bitecek olan üretim kısıntısı anlaşmasının durumunun gözden geçirilmesinin öngörüldüğü anımsatılarak, toplantının ertelenmesi durumunda, üretim kısıntısının da Haziran'a uzatılabileceğini söyledi.

HSBC, platin ve paladyum için 2020 yılı fiyat tahminlerini yukarı  yönlü revize etti. Platin için 2020 yılı tahminini ons başına 920 dolardan 941 dolara çıkaran HSBC, paladyum için tahminini de onsu 1.705 dolardan 2.294 dolara yükseltti. Platin piyasasında bu yıl 474 bin ons ve 2021 yılında 326 bin ons arz fazlası olacağını öngören HSBC, paladyumda ise 2019 yılında 816 bin ons olan arz açığının 2020 lılında 540 bin onsa geriledikten sonra, 2021 yılında 589 bin onsa yükseleceğini öngörüyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title