Haberler

Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Ahmet Soykök, Başkanlığında Yapılırken, Toplantının Bu Ay Ki Konuğu Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Salim Sungur Oldu.

Ticaret ve Sanayi Odası mayıs ayı meclis toplantısı Ahmet Soykök, başkanlığında yapılırken, toplantının bu ay ki konuğu Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Salim Sungur oldu.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Soykök açılış konuşmasında, meclis üyelerine toplantı hakkında bilgiler verirken hükümet tarafından hazırlıkları yapılan Sektörel ve Bölgesel bazda teşvik yasasından Karabük' ün mutlaka yararlanması gerektiğinin altını çizerek, "Yeni teşvik fırsatını kaçırmak istemiyoruz" dedi.

Soykök, konuşmasında ayrıca, "Karabük'ün ekonomik durumu Karabük'te ki mevcut başta lokomotif sektör olan Demir Çelik olmak üzere diğer tüm sektörlerde son durum nedir? Gerçekten Türkiye ve Karabük ekonomisi çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Esnaflarımız, sanayicimiz, tüccarlarımız, küçük esnafımızdan yoğun şikayetler alıyoruz. Halkımızın hemen hemen her kesimi ekonominin durma noktasına geldiğinden, esnaflarımız ise siftah etmeden dükkanlarını kapattıklarını ifade ediyorlar. Bunların nedenlerini ve buna göre de çözüm yollarını hep beraber, Sayın Müdürümüzün de görüşlerini alarak, mecliste ki arkadaşlarımızın genel görüşleri doğrultusunda bir değerlendirme yapacağız. Yine bunun dışında sürekli ifade ettiğimiz gibi Ticaret ve Sanayi Odası olarak Karabük'ün ekonomisinin canlanması, hareketlenmesi, ticari hayatın daha yoğunlaşması noktasında bizim sürekli olarak ifade ettiğimiz bir görüşümüz var. O da Bölgesel ve Sektörel bazda teşviktir. Önümüzdeki günlerde hükümetimizin yeni bir teşvik yasası hazırlamak üzere olduğunu biliyoruz. Bunun için tekrar Ankara platformunda Valimiz Can Direkçi Başkanlığında, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve Sivil Toplum Örgütlerinin birlik ve beraberliği ile önümüzde ki günlerde Ankara' da Sektörel bazda İlimizin teşvik kapsamına alınması için temaslarımız olacak. Bu fırsatı kaçırmamaya özellikle çok dikkat ediyoruz. Bu teşviki de kaçırırsak gerçekten Karabük ekonomisinin yine pişmanlıklarla dolu bir sürece gireceğini tahmin ediyoruz. Bu bakımdan, bu konuda ki çalışmalarımızı önümüzde ki günlerde çok daha yoğunlaştıracağız. Karabük' ün daha büyümesi, gelişmesi ve kişi başına düşen gelirin Karabük halkının refah seviyesinin yükselmesi için bu konu ile ilgili ciddi çalışmalar içersinde olacağız. Karabük mevcut potansiyelini en etkin, en verimli bir şekilde kullanmalıdır" diye kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Soykök' ün konuşmasının ardından, meclis toplantısına konuk olarak katılan Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Salim Sungur ise yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sungur, Karabük ekonomisinin son durumu ile ilgili olarak bir kitapçık hazırladıklarını söyledi.

(YE-ET-Y) 29.05.2008 19:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title