Haberler

Terim: İyi Oynuyoruz Ama İstediğimiz Takıma Daha Çok Yol Var

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından oyuncularına övgüler yağdırdı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından, Trabzon gibi önemli deplasmandan üç puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Trabzon deplasmanından üç puan almak çok önemli. Fenerbahçe maçı sonrası buradan üç puan almak çok daha hoş oldu. Fenerbahçe maçının iyi oynanan bir maç olduğunun teyidi açısından deplasmanda Trabzonspor gibi tehlikeli bir takımı yenmememiz gerekiyordu. Bu tabi ki kolay değildi ama kazandık. O yüzden oyuncularımı kutluyorum. Trabzonspor'a başarılar diliyorum, özellikle de UEFA yolunda. Sonuç itibariyle üç puan aldık. 9 - 10 gün içinde iki deplasmanda Gençlerbirliği ve Trabzonspor'dan üç puan aldık ve Fenerbahçe'yi mağlup ettik. Bu tempoyu hem fiziki hem de psikolojik olarak kaldırmak kolay değil. Bu yüzden oyuncularımı kutluyorum." şeklinde konuştu.

'ENGİN NORMALDE BİZİM İLK 11 OYUNCUMUZ

Fatih Terim, 'Trabzonspor'dan aldığınız üç oyuncuyu da oynatarak bir mesaj mı vermek istediniz2 şeklindeki soruya ise, "Kesinlikle hiçbir mesaj yok. Engin normalde bizim ilk 11 oyuncumuz. Kulübede pekte atak oyuncusu yoktu zaten. Engin 11'de de oynayabilirdi. Fenerbahçe maçını kazanan 11'i bozmak istemedim. Arena'da böyle oynayıp, dışarıda başka türlü oynamayı düşünmedim. Bu mesajı oyuncularıma vermek istedim. Fenerbahçe maçından sonra bu maçı da oynamayı hak etmişlerdi. O yüzden bozmadım 11'i ve Engin'i sonradan oyuna koydum. Ceyhun'u da alışsın ve bizimle olsun diye oyuna koydum. Zaman zaman onu da oynatıyorum." diye konuştu.

ZAMAN ZAMAN İYİ OYNUYORUZ AMA HATALARIMIZ VAR

Terim, iyi yolda olduklarını ifade ederek, "İyi yoldayız ama daha çok yolumuz var. Güzel oynuyoruz tamam da bir takım şeyleri daha iyi yapmamız lazım. Eksiğimiz var, zaman zaman iyi oynuyoruz ama hatalarımız da var. Bunun için de bize zaman gerek. Bu zamanı aşana kadar ne kadar puan toplarsak bu bizim lehimize. Daha istediğimiz takıma çok var ve çok yol almamız lazım" dedi.

'REYES'LE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİ BAŞKANA AKTARDIM

Tecrübeli teknik adam, bir gazetecinin, 'Reyes, Galatasaray'la transfer görüşmesi yaptığı gerekçesiyle bu hafta kadroya alınmadı. Bu konu da bir şey söylemek ister misiniz?' şeklindeki soruya ise, "Sanmıyorum ben öyle olduğunu. Ben Reyes'le ilgili fikrimi bugün başkana söyledim zaten. Sayın başkanımız sağ olsun bu konuda çok hassas. Benden de bir rapor ve liste istiyor. Bizde bu üç maçı bitirelim ondan sonra yavaş yavaş ne yapacağımıza karar verelim dedik. Açıkçası eğer mümkün olursa çok açık ve net olarak Türkiye'den yetenekli arkadaşlarımızı takıma katmak istiyoruz. Genç, başarıya aç arkadaşlarımızı almak istiyoruz. İçeri veya dışarı bir iki takviye şart olması lazım. Play-Off oynayacaksınız, dolayısıyla Ocak'ta transfer yaptınız, yaptınız. 1 Ocak'ta transfer başlıyor, 4 Ocak'ta Belediye ile oynayacağız. Dolayısıyla oyuncu alırsak bir an önce adaptasyonunu sağlamak zorundayız. Transfer kadar, mevcut oyuncuların form durumunu yukarı çekmekte başarı diye düşünüyorum. Reyes - Forlan - Ujfalisi paketini isteyen kişi bendim. Bizim bazı oyuncuları almamızın sebebi de onların gelememesiydi. O zaman olsa doğruydu. Bugün başkanımıza bu konuda fikrimi söyledim" diye konuştu.

GÖKDENİZ VE NECATİ KONUSU

Terim, 'Gökdeniz ve Necati transfer gündeminizde var mı' şeklindeki soruya da, "Önümüzdeki hafta içerisinde doğruları (transferleri) yetkili ağızdan biz size bildiririz. Necati'yi Galatasaray'a ben almıştım. Onu da hatırlatalım. Galatasaray'ın çocuğu, böyle bir şey olursa bende sizinle paylaşırım. Şu anda kesinleşmiş hiçbir şey yok. Olursa Necati'den önce Antalyaspor ile temasa geçeriz" dedi.

EMRE: YEDEK KALIRKEN BU KADAR OYNAYACAĞIMI SANMIYORDUM

Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak ise oynamadığı dönemlerde şu andaki durumunu hayal etmediğini ifade ederek, "Yedek kalırken açıkçası bu kadar oynayacağımı düşünmüyordum. Ama antrenmanlarda sürekli olarak çalıştım. Hocam da bana forma şansı verdi. Umarım hep böyle devam eder." dedi.

Semih Kaya da, futbolcunun oynayarak kendisini geliştirdiğini vurgulayarak, "Bende oynaya oynaya daha iyi olacağımı düşünüyorum. Şu an için iyi durumdayım ama daha iyi olmak için çalışmalıyım" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜNEŞ: ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN BEDELİ BİZE AĞIR OLDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray'ın erken bulduğu golle avantaj sağladığını ifade ederek, "Kazanmak isteğiyle sahaya çıktık. Özellikle golün erken gelmesi Galatasaray'ı hem moralli hem de güvenli yaptı. Bizde yediğimiz gole rağmen oyun disiplininden kopmayarak hamle yapmaya çalıştık. İkinci golden sonra oyun disiplininde daha çok azalma oldu. İkinci yarı başında da gol için hamlemiz oldu ama 10 kişi kaldıktan sonra rakibin kontrolüne geçti oyun. Daha dirençli, daha çok ayakta kalan bir takım olarak galibiyeti hak etti Galatasaray. Üst üste maç oynayan bir takım olarak fizik olarak tahrip olan bir takım olarak, fizik gücümüzün daha iyi olması lazımdı. Bunlar olmadı. Golü biz değil rakip erken buldu ve bunun avantajını kullandı." diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI SONRASI 9 PUAN KAYBETTİK

Güneş, yoğun maç temposu nedeniyle oyuncularında zaman zaman düşüşler olduğunu da vurgulayarak, "Özellikle birebir boğuşmalarda ayakta kalmak ve daha diri olmak lazım. Şampiyonlar Ligi'ne önem veren bir takım olarak o maçlar sonunda oynadığımız maçları kaybettik. Böyle bakıldığında Şampiyonlar Ligi'nin bedeli bize ağır oldu. Şampiyonlar Ligi maçları sonrası sahamızda 9 puan kaybetmek bizi üzmüştür. Ama bunu doğal da karşılamak lazım. Bu şekilde ligi kaldırmak kolay değil. Bizim seyahatlerimiz de oluyor. Mesela Lille'den altıda geldik ter idmanının ardından kampa girdik. Daha tempolu olmamız lazım ama olmadı." dedi.

Bordo - mavili futbolculardan Cech ise maça 3 puan için çıktıklarını ama erken yedikleri golle büyük yara aldıklarını söyledi. Adrian da, erken gelen golün kendilerini oyun disiplini anlamında zorladığını ifade etti.

BURAK VE ZOKORA CEZALI

Trabzonspor'un Galatasaray ile oynadığı maçta kırmızı kart gören Zokora ile sarı kart gören Burak Yılmaz, Çarşamba günü oynanacak olan Gençlerbirliği maçı öncesi cezalı duruma düştü.

ABDURRAHİM ALBAYRAK ENGİN'İ KUCAĞINA ALDI

Maç sonunda Galatasaray yöneticisi Abdurrahim Albayrak, soyunma odası girişinde Engin Baytar'ı omuzlarına aldı. Albayrak'ın bu hareketi tribünler tarafından yoğun şekilde protesto edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title