Haberler

Telekom ve Turkcell 'Alo'da Kapıştı

Türk Telekom, Turkcell Şirketi Hakkında Her Türlü Hukuki Yola Başvurulacağını Açıkladı. İşte Telekom'un 'Tatlı' Gelirine Zarar Veren Turkcell'e Dava Açılmasının Gerekçesi:

Türk Telekom, Turkcell operatörünün Telekomünikasyon Kurulu (TK) kararıyla tespit edilen uygulamaları ve emredici kurul kararını yerine getirmediğini belirterek, Turkcell şirketi hakkında her türlü hukuki yola başvurulacağını açıkladı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, gerek fazla ödenen ara bağlantı ücretleri, gerekse yıkıcı fiyatlamadan kaynaklanan adil olmayan rekabet nedeniyle şirketin ciddi miktarda trafik ve gelir kaybına maruz kaldığını ve söz konusu zararların giderilmesi için her türlü hukuki yola başvurulacağı belirtildi. Turkcell'in sektörde etkin piyasa gücüne sahip olduğu belirtilerek, hem Türk Telekom'un hem Turkcell'in etkin piyasa gücü statüsüne sahip olmasına rağmen iki şirketin bundan doğan yükümlülüklerinin farklı olarak belirlendiği ve bunun adil olmayan bir durum oluşturduğu savunuldu. Türk Telekom'un bütün tarife değişiklikleri veya piyasaya sunduğu yeni ürünlerin onaya tabi olduğu kaydedilen açıklamada, Türk Telekom'un rekabet içinde bulunduğu etkin piyasa gücünü haiz diğer operatörler ile diğer yerleşik operatörler için böyle bir zorunluluk bulunmadığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Turkcell'in kendi şebekesinde başlayan ve sonlanan aramalara uyguladığı perakende ücretlerini, diğer operatörlerin şebekesinde başlayan ve Turkcell şebekesinde sonlanan aramalara uyguladığı çağrı sonlandırma ücretlerinin altında tutarak çok uzun süredir hukuka aykırı bir şekilde hareket ettiğine ilişkin de ciddi bulgular mevcut bulunmaktadır. Söz konusu hukuka aykırı uygulamalar, Telekomünikasyon Kurulu'nun 25.09.2007 tarih ve 2007/DK-07/527 sayılı kararıyla da tespit edilmiştir. Turkcell'e şebeke içi tarifelerini, diğer işletmecilere uyguladığı çağrı sonlandırma ücreti seviyesine çıkarması için 1 Kasım 2007 tarihine kadar süre verilmiş ancak şirket bu emredici nitelikteki kurul kararının gereğini de yerine getirmemiştir. Ayrıca Turkcell, Avea'nın şebekesinde sonlanan arama ücretleri gibi şebeke dışı perakende ücretlerini artırmak suretiyle ayrımcı ve rekabeti engelleyici uygulamalar yapmaktadır. Bu uygulamaların da yasadışı olduğu son TK kararıyla nihayet tespit edilmiştir." 2007 yılında Telekomünikasyon Kurumu tarafından Türk Telekom çağrı sonlandırma ücretlerinde bir önceki yıla göre yüzde 19, Turkcell çağrı sonlandırma ücretlerinde ise sadece yüzde 3 oranında indirim yapıldığı hatırlatılarak, "1 Nisan 2008'den itibaren geçerli olan standart arabağlantı referans ücret tarifeleri ile çağrı sonlandırma ücretlerinde Türk Telekom için bir önceki yıla göre yüzde 10, Turkcell için ise yüzde 33 oranında indirim yapılması memnuniyet vericidir. Bu uygulama Turkcell'in hukuka aykırı bir şekilde, çağrı sonlandırma ücretini cari kanun ve yönetmeliklere göre olması gereken değerden çok daha yüksek tuttuğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Türk Telekom haklarını korumak için yasadışı ve rekabeti engelleyici uygulamalara karşı her türlü hukuki yola başvuracaktır" denildi.

(DUY-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title