Haberler

    ZTE de Akıllı Telefon Üretecek

    Güncelleme:

    Çinli ZTE, Mozilla'nın mobil işletim sistemi Firefox OS yüklü cihaz üreteceğini resmi olaral duyurdu.

    Gökhan Menge - - Mobil işlemci pazarındaki mücadele son günlerde TeknoKulis'in gündem konusu. Fakat bir de mobil işletim sistemi konusu var tabii aklımızın ucunda. Windows Phone 8 dışında merakla beklediğimiz bir diğer mobil işletim sistemi de başarılı tarayıcı Firefox ile tanıdığımız Mozilla'nın mobil işletim sistemi.

    Firefox OS, web standartlarını kullanan HTML5 tabanlı, oldukça düşük sistem gereksinimleri olan bir işletim sistemi. Zaten özellikle ucuz akıllı telefonlarda kullanılması üzerine tasarlanıyor. Mozilla daha önce Firefox OS'u yüklü olarak satılacak Snapdragon işlemci kullanacak ilk telefonları üretmesi konusunda Alcatel ve ZTE ile anlaştığını açıklamıştı. Bir açıklama da Wall Street Journal'ın haberine göre ZTE tarafından geldi.

    Alternatif mobil işletim sistemlerinin her biriyle cihaz piyasaya sürmeyi planlayan ZTE'nin pek çok Android'li cihazı var piyasada. Firefox OS yanında ZTE ayrıca Windows Phone 8 ve Aliyun OS'li cihazlar da hazırlayacak. Bildiğiniz gibi Acer geçtiğimiz günlerde Aliyun OS'lu cihaz hazırlayacağı için Google ile "papaz olmuştu".

    İlk aşamada dünyanın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren operatörlerden Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefonica ve Telenor ile anlaşmalı olarak üretilecek Firefox OS'li telefonların 2013 başında piyasada olması umuluyor.

    Gökhan Menge - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title