Haberler

Togg CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

Güncelleme:

Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz" dedi. B segmentindeki T8X'in Togg'un en ucuz modeli olması bekleniyor.

Togg Üst Yöneticisi ( Ceo ) Gürcan Karakaş, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde gerçekleştirilen test sürüş programında değerlendirmelerde bulundu.

"T10X'İN ÖN SATIŞLARI BU SENE SONUNDA BAŞLAYACAK"

T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" versiyonuyla satışa sunulabileceğini dile getiren Karakaş, Togg'un yurt dışına açılacağı zamana ilişkin bilgiler paylaştı. Karakaş, "Bu senenin sonundan itibaren Avrupa'da yavaş yavaş yer edinmek üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. Zaten şirketimiz TOGG Europe GmbH'yı 2021'in mayıs ayında kurmuştuk, altyapıyı da oluşturuyoruz şu an. T10X'in Avrupa'daki ön satışlarına bu sene sonunda başlayıp, yeni model yılında da (2025) teslimatlara başlamak istiyoruz." dedi.

"ÇİNLİ MARKALAR ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE HER YERE YAYILIYOR"

Gürcan Karakaş, markanın yurt dışı hedef pazar stratejisinin pazar dinamiklerine uyumlu olarak güncellendiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Birkaç yıl 'İskandinav ülkelerden başlar, Hollanda ve Belçika'ya, ardından yavaş yavaş bölgenin merkezine geliriz' demiştik. Bunu değiştirdik. Çünkü sektör çok hızlı gelişiyor ve Çinli markalar çok hızlı bir şekilde her yere yayılıyor. Dolayısıyla özellikle Avrupa'nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa, İtalya üçgeni tamamıyla dolmadan biz daha yolun başındayken oraya girme kararı aldık. Çünkü artık kendimizde de o gücü ve deneyimi de hissediyoruz."

TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

"KULLANICILAR T10X'İ BİLEREK İSTEYEREK ALIYOR"

Togg CEO'su Karakaş, ilk modellerini satışa sunduklarında rekor bir talep gördüklerinden bahsederek, 18 saatte 2023 yılındaki üretmeyi planladıkları tüm araçları sattıklarını söyledi. İlk 8 saatte 2022 yılında satılan tüm elektrikli otomobillerin sayısından daha fazlasını sattıklarını dile getiren Karakaş, şu açıklamalarda bulundu; "Buradan iki önemli soruya cevap aldık; birincisi 'Türkiye böyle bir değişime hazır mı?' idi, hazır olduğunu gördük. Kullanıcılar T10X'i bilerek, isteyerek alıyor. Siparişlerin yüzde 80'den fazlası en donanımlı versiyon için geldi. Ve biz 2023 Nisan ayından yılın sonuna dek ilk 20 binin teslimatını yaptık. Dünyada, Avrupa'da, Amerika'da, Çinli şirketler arasında, ilk üretim yılında 20 bin adet üretmiş ve satmış başka bir şirket bildiğimiz kadarıyla yok. O açıdan hem ülkemiz için hem de hepimiz için iyi bir başarı başarı, iyi bir başlangıç daha doğrusu. Bundan sonra da arkasını getirmemiz lazım. Hep beraber onun için de gece gündüz çalışıyoruz."

TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

"BİR SENE ÖNCEDEN BUNUN ÇALIŞMALARINI YAPIYORDUK"

Gürcan Karakaş, bu başarının yeni modellerle süreceğini, devamının ikinci modelleri fastback ve üçüncü modelle geleceğini anlattı. Ocak ayında T10F'yi sergilediklerini anımsatan Karakaş, "Gösterdik ama bir sene önceden bunun çalışmalarını yapıyorduk. Şimdi aynı şekilde T10F'nin sonrasının da çalışmalarını yapıyoruz, yani hep söylediğimiz B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet sonra da T8X'i de göstermeye hazır hale gelebiliriz." şeklinde sözlerini tamamladı.

TOGG CEO'su Karakaş: Yeni SUV modeli T8X'i seneye bu vakitler görücüye çıkaracağız

EN UCUZ MODELİ OLMASI BEKLENİYOR

Diğer otomobil markalarının aynı segmentindeki modelleri göz önüne alındığında B segmentindeki T8X'in Togg'un en ucuz modeli olması bekleniyor.

Kaynak: AA / Teknoloji

TOGG CEO Otomobil Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500

Yorumlar (72)

haksız mıyım:

Geç kalmış olunsa da araba yapmamız güzel fakat elin motorunu, elin fabrikasını elin yedek parçasını kullanarak yapılan arabayı da yerli ve milli diye yutturmak ''Müslüman'' abilere yakışmıyor.! :)

712
549
yanıtYanıtla
zırzop:

dünyanın hiç bir yerinde yerli marka yok iphone bile çinde üretiliyor ona göre yorum yap, ülkende üretilmesi ve ülkeni temsil etmesi yabancı sermaye ülkene sokması yeterli ve bırakın artık şu yerli muhabbetini

yanıt518
yanıt384
haksız mıyım:

zırzop: Baboli o zaman tv ekranlarına çıkıp yerli ve milli araba, uçak yaptık diye halkı aldatmasınlar neyse onu söylesinler biraz delikanlı olun çok mu zor dürüst olmak.?

yanıt251
yanıt275
sade vatandaş:

normal benzinli aracın aküsü bozulduğunda öldüğünde ikibuçuk liraya değişirsin ama elektirikli araçlarda beşyüz altıyüzbinliralık akü fiyatlarında bahsediliyor dar gelirli için bunlar lüks ...ayrıca elektirikli aracın ikinci eli bataryasının ne durumda olduğunu gerçek anlamda bilemeyeceğinden almak riskli

yanıt69
yanıt45
oski:

Sen her markayı yerli mi zannediyorsun aç bak bakalım volvonun parçalarına yüzde kaçı yerli

yanıt198
yanıt27
FA null:

yanlışın var hocam senin en iyi dediğin araba markaları bile parçalarını başka yerlerden alıyor tasarımını vs, bir arabanın yerli olabilmesi için fikri ve mülki hakları Türkiye'ye ait olduğu için araba için yerli oluyor, elin fabrikası değil Bursa'da üretim fabrikası var, lütfen itibarsizlastirmayin bilgili olun.

yanıt189
yanıt16
MuG:

Mercedesinde bir cok parcasi Turkiyeden geliyor.. O zaman Mercedes Almanlara milli degil sence?? mi?

yanıt171
yanıt13
Onur Yener:

Sen ne tip bir Trollsun, her haberde olduğu gibi bu haberin başında da saçmalamışsın...

yanıt67
yanıt15
Yasin Kara:

Renault Zoe Elektrikli Araba Elektrikli Motoru: R110 Hundai Güney Kore Batarya:E.V.50 - Bosch Alman Şasi sistemi:TNGA - Toyota japonya Montaj: Flins-sur-Seine Fransa Ama hiç bir Fransiz bizim içimizdeki gibi ülkesine Fransızlık yapıp üretilen araçlarına saldırmiyor

yanıt160
yanıt9
Fatih değirmenci:

merak etmeyin sizin çocuklarınınzın çocuklarının çocukları bu aracı belki kullanacaklar o da hurda olarak :-))))

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title