Haberler

    İki Devden Büyük Ortaklık!

    ABD'li Tesla ve Japon Panasonic arasındaki ortaklık, hayatlarımızı doğrudan etkileyecek işlerin ortaya çıkmasını sağlayabilir!

    Tesla ve Panasonic arasındaki bağların derinleşmesi, ABD'li otomobil üreticisinin, evleri ve elektrikli arabaları güçlendirecek güneş enerjili sistemler çalışmalarının hızlanmasına yardımcı olacak.

    İki firmanın geçtiğimiz günlerde söylediğine göre Panasonic, Tesla'nın RiverBend, New York'taki SolarCity fabrikasında günde 10.000 güneş paneli üretimi yapacak. Anlaşmaya göre Tesla, bu panelleri evlerde kullanıma sunmak üzere satın alacak.

    Ortaklık, Panasonic'in Nevada'daki Gigafactory'si ile başladı. Multi-milyar dolarlık fabrika, Tesla'nın elektrikli arabalarında kullanmak adına lityum iyon bataryalar üretmek için kullanılmakta.

    Ancak firmaların çok daha büyük bir vizyonu bulunuyor. Bu planda, güneş panellerin ürettikleri enerji, enerji firmalarına satılmak yerine evlerin içerisindeki depolara aktarılacak. Akıllı ev teknolojisi ile beraber bu bataryalar, elektrik hattına ihtiyacı ortadan kaldırarak Tesla arabalarını her gece şarj edebilecek.

    Tesla CEO'su Elon Musk şimdiden markete adımını Tesla Powerwall pilot üretimi ile atmış durumda. Panasonic de kendi deneylerini yapmakta ve Tokyo yakınlarında 3.000 kişiye ev sağlayacak akıllı bir şehir üzerinde çalışıyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Panasonic New York Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title