Haberler

Heyecanlandıran video: Mars örnekleri Dünya'ya geliyor!

Güncelleme:

Mars gezgini Perseverance, bulduğu örnekleri Dünya'ya getirmeye hazırlanıyor. NASA, örneklerin nasıl geleceğiyle ilgili bir video paylaştı.

Nasa'nın Mars gezgini Perseverance, uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında ise Kızıl Gezegen'de yaşam olup olmadığını araştıran uzay aracının, elde ettiği örnekleri Dünya'ya nasıl getireceği merak konusuydu. Paylaşılan son videoyla birlikte örneklerin Dünya'ya nasıl geleceği belli oldu.

Mars örnekleri, Mars Sample Return göreviyle gerçekleşecek

Geçtiğimiz yılın şubat ayında NASA, Perseverance gezginini Mars'a sorunsuz bir şekilde indirmeyi başardı. Mars Keşif Programı kapsamında uzay aracı, yaşam belirtisi olup olmadığına dair bazı bulgularla karşı karşıya kalıyor. Gezginin, incelenmesi için örnekleri Dünya'ya nasıl getireceği ise henüz belli değildi.

Şimdi ise NASA, Mars'taki örnekleri nasıl geri getireceğiyle ilgili bir video paylaştı. Videoya göre uzay ajansı, geçmişte belirtmiş olduğu geri dönüş uzay aracına güvenecek. Bu araç, Kızıl Gezegen'e gidecek ve ardından da yüzeye çıkacak. Yüzeyde ise Mars örnek dönüşüne başlamak için Perseverance ile bir araya gelecek.

NASA'dan 50 yıl sonra ilk! İşte Dünya'nın yeni görüntüleri

Yüzeyden elde edilen bulgular, uzay aracına yüklendikten sonra dönüş için yörüngeye geri fırlatılacak. Bu görevin başarılı olması, gezegende elde edilen keşiflerin incelenmesi için son derece önemli bir yere sahip. Ayrıca video, animasyon şeklinde karşımıza çıkıyor.

Video, Mars'a iniş ve örnek tüplerinden, onları Dünya'ya götürmeye kadar detaylı şekilde yer alıyor. Ayrıca animasyona Avrupa Uzay Ajansı, Goddard Uzay Uçuş Merkezi ve Marshall Uzay Uçuş Merkezi katkı sağlıyor.

Perseverance, görev boyunca, Mars'taki yaşam belirtilerinin yanı sıra pek çok farklı örneklere de ulaştı. Bunlar arasında Dünya gök bilimcilerinin gezegenin tarihi hakkında da çeşitli bilgilere ulaşmak mümkün hale geldi. Bu nedenle uzay aracının elde ettiği bulguların Dünya'ya ulaşması ve incelenmesi son derece önemli.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Dünya NASA Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title