Haberler

    Facebook'tan Yeni Reklam Ölçümleme Aracı: Conversion Lift

    Facebook bugün, reklamverenlerin Facebook reklamlarının satışlar üzerindeki etkisini kesin ve doğru bir biçimde belirlemelerine yardımcı olacak yeni aracını...

    Emre Çetinkaya - -

    Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, bir milyarı aşkın kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Reklam alanında da büyük bir potansiyele sahip olan Facebook'un bugün açıkladığı 2014 yılının son çeyreğine dair finansal sonuçlarda da reklamların, gelirlerin önemli bir kısmını oluşturduğu görülüyor. Hal böyle olunca Facebook, reklam potansiyelini daha verimli kullanabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.


    Facebook, bu anlamda son olarak yeni reklam ölçümleme aracı Conversion Lift'i duyurdu. Reklamverenlerin Facebook reklamlarının satışlar üzerindeki etkisini kesin ve doğru bir biçimde belirlemelerine yardımcı olacak olan Conversion Lift, tıklama/dönüşüm sayılarına bakarak, reklamların görülmesi ile elde edilen ek satışları neden-sonuç ilişkisi içinde belirleyebiliyor.


    Reklam süresi sonunda ise reklamverenler, test gruplarında meydana gelen ek artışları görebiliyor ve hangi satışın hangi reklamlardan yapıldığını rahatlıkla tespit edebiliyor.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Facebook Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title