Haberler

    Elon Musk Neredeyse Tesla'yı Google'a Satacaktı

    Bugün gelen raporlara göre Elon Musk, az kalsın Tesla'yı Google'a satıyordu.

    Emre Çetinkaya - -

    Elon Musk tarafından kurulan Tesla Motors ilk etapta elektrikli araçlar üretmek amacıyla oluşturulmuş bir şirket. Şu sıralar Tesla için her şey iyi gidiyor gibi gözükse de 2013 yılında işler böyle değildi. Hatta şirket iflasın eşiğine bile gelmişti. Bloomberg'inraporlarına göre şirketin kurucusu Musk, bu dönemde şirketini Google'a satmayı düşünmüş.


    Hatta o zamanlar Tesla'ya 6 milyar dolar değer biçilmiş ve Google'ın kurucularından Larry Page ile ciddi görüşmeler yapılmış. Bunun yanında Musk, şirketi satması halinde 8 yıl daha şirkette çalışma garantisi istemiş. Bunların dışında Page, şartların çoğunu kabul etmi.


    Ancak bu anlaşma bir türlü gerçekleşmemiş ve Tesla iflasın kenarından dönerek bugünlere kadar gelmiş. Tesla'nın bugün ne durumda olduğunu ise geçtiğimiz aylarda ortaya atılan satın alma iddialarına bakarak görebiliriz. Zira bundan birkaç ay önce Apple'ın Tesla'yı satın almayı düşündüğü iddia edilmiş, Tesla için de 75 milyar doları gözden çıkardığı iddia edilmişti.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Nicola Tesla Çetinkaya Google Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title