Haberler

Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı 3. Koşu Testini Tamamladı

Güncelleme:

Baykar tarafından milli ve özgü olarak geliştirilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı, 3. koşu testini tamamlayarak ilk uçuşuna hazırlanıyor.

BAYKAR tarafından milli ve özgü olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3 3. koşu testini tamamladı.

Kısa pistli gemilerde kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB3'ün ilk uçuşu öncesi hazırlıkları sürüyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, son olarak 3. koşu testini tamamlayarak ilk uçuşuna hazırlanan Bayraktar TB3 ile ilgili sosyal medyadan 'Önce göğe, sonra TCG Anadolu'ya' paylaşımı yaptı.

BAYRAKTAR TB3'ÜN ÖZELLİKLERİ

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı, keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahip. Katlanabilen kanat yapısıyla helikopter ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan hava aracı, kullanıcıya deniz aşırı görevlerde operasyon icra etme kabiliyeti de sunuyor. Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip hava aracı, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebiliyor. Bayraktar TB3, 14 metre kanat açıklığı, 8.35 metre uzunluğu, 2.6 metre yüksekliği, 1450 kilogram kalkış ağırlığı, 125 knots-160 knots TAS Seyir hızı-Maksimum hız, 280 kilogram faydalı yük kapasitesi, 24+ saat hava kalış süresine de sahip.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title