Haberler

    Apple'ın sinema filmleri gişede beklenenin altında kaldı

    Güncelleme:

    Apple, sinema dünyasına yaptığı yatırımların gişe hasılatının beklentilerin altında kaldığını açıkladı. Şirket, filmleri kiralama ve satın alma yoluyla daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

    Apple bir süre önce sinema dünyasına 1 milyar dolarlık bir bütçe ayırarak üst düzey işler yapmaya başladı. Apple TV+'ın ötesinde yayınlanan bu filmlerden bazıları sinemalarda da gösterime girdi. Peki bu filmler Apple'ın beklentisini karşıladı mı?

    Apple filmleri gişede çakıldı

    Apple'ın yakın zamanda gösterime giren filmleri, beklenenin altında gişe hasılatına ulaştı. Yeni raporlar ise şirketin bu yapımları kiralama ve satın alma yoluyla daha fazla kişiye ulaştırmak istediğini gösteriyor.

    Apple, Killers of the Flower Moon, Napoleon ve Argylle: Gizli Casus adlı üç filme toplamda 700 milyon doların üzerinde yatırım yaptı. Ancak bu filmlerin toplam gişe hasılatı sadece 466 milyon dolara ulaştı. Bu da Apple'ın 250 milyon dolarlık bir kayba uğradığını gösteriyor.

    132132122

    Ancak yeni raporlara göre Apple; Apple TV+ platformundan önce iTunes ve Amazon Prime gibi hizmetler aracılığıyla filmlerin satışına başladı. Şirket, kiralama veya satın alma yoluyla maliyetleri geri kazanmayı ve kar elde etmeyi hedefliyor. Filmlerin yerel fiyatlandırmayla sunulduğunu da belirtelim.

    Hem "Killers of the Flower Moon" hem de "Napoleon" geçen yıl App Store film kiralama ve satın alma listelerinde üst sıralarda yer aldı. Bir stüdyo kaynağı, yan kazançlar sayesinde iki filmin de düşük gişe hasılatına rağmen karlı olduğunu dile getirdi.

    Gişe beklentilerin altında kalmış olsa da, Apple'ın sinema endüstrisinden çekilme gibi bir hedefi bulunmuyor. Başta Apple TV+ olmak üzere sinema dünyasına önemli yatırımlar yapmak istiyor.

    Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

    Apple Teknoloji Güncel Haberler

    Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

    Özgür Özel: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa edeceğim

    Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

    Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

    Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

    Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

    Bakmadan Geçme

    Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! FETÖ büyü olayı ne? Fetullah Gülen'e büyü mü yapıldı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Fetullah Gülen kaçırıldı mı? FETÖ nerede? Patatesteki 'solanin' tehlikesi! Solanin zehirlenmesi nasıl olur? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 31 Mayıs Yalı Çapkını 72. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Kurban Bayramı'nda yapılacak ibadetler neler? Bayramın 1. günü hangi ibadetler yapılır? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 1-2 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
    Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

    Ersan Şen'den depremde 51 kişinin öldüğü apartmanın firari müteahhitleriyle ilgili skandal talep

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title