Haberler

Apple'dan sanal gerçeklik konusunda dev adım

Güncelleme:

Son yıllarda artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri oldukça gelişmeye başladı. Bunun son örneğini ise Apple'ın Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ile bir kez daha görmüş olduk. ABD'li teknoloji devi ise bu konuda çok daha büyük adımlar atmaya devam ediyor.

Son yıllarda artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojileri oldukça gelişmeye başladı. Bunun son örneğini ise Apple'ın Vision Pro karma gerçeklik gözlüğü ile bir kez daha görmüş olduk. ABD'li teknoloji devi ise bu konuda çok daha büyük adımlar atmaya devam ediyor.

Apple'dan sanal gerçeklik konusunda dev adım

Apple, planladığı yeni teknoloji ile artırılmış gerçeklik dünyasında etkileşim kurmak için artık ekranlara veya Apple Vision Pro'ya ihtiyaç duymayacağımız bir gelecek planlıyor gibi görünüyor. Şirketin "Projektörlü Elektronik Cihazlar" adındaki yeni patenti de bunun ilk ipucunu bizlere veriyor.

Adeta bir projeksiyona benzeyen yeni patent, herhangi bir ekran ya da gözlük olmadan yapay gerçekliği bizlere sunacak. Apple tarafından alınan patentte gölgeleme ve yansıtılan görsellerle ilgili de çeşitli açıklamalar bulunuyor. Buna göre ilerleyen dönemde evlerimizde ya da çalışma masamızda tam bir sanal ortam ile karşılaşabiliriz.

Sır gibi saklamışlar: Apple'ın Vision Pro patentini 2007 yılında aldığı ortaya çıktı!

Apple, bu patent ile sanal gerçeklik konusunda çığır açabilir. Yeni patentte belirtilen birçok maddede başta gölgelenme ve el hareketlerine yoğunlaşılmış durumda. Projeksiyon sistemine konulacak çeşitli aletlerin de yardımı ile el hareketlerinin izlenmesi ve böylelikle etkileşim kurulması amaçlanıyor.

Şirketin aldığı 18 sayfalık patentte 20 madde ve 8 çizim yer alıyor. Ortaya çıkan patentte Vision Pro'nun yanı sıra 30'dan farklı olası cihazın altı çiziliyor. Bu cihazlar arasında masanın üzerinde bir sanal gerçeklik yaratacak olan sistem ise en çok dikkat çekenler arasında.

Yakın gelecekte herhangi bir mouse veya klavye olmadan sadece bu projeksiyon cihazı ile bilgisayarlarla etkileşim kurabileceğimizi söyleyebiliriz. Peki siz Apple ve aldığı sanal gerçeklik patenti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title