Haberler

Tekirdağ'da 57'nci Alay Sancak Devir Teslim Töreni

TEKİRDAĞ'da 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 57'nci Alay'a sancağın verilişinin yıl dönümünde temsili sancak devir temsili töreni düzenledi.

TEKİRDAĞ'da 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi, Mustafa Kemal Atatürk tarafından 57'nci Alay'a sancağın verilişinin yıl dönümünde  temsili sancak devir temsili töreni düzenledi.

Tekirdağ'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 57'nci Alay'a sancağın verilişinin yıldönümünde 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi tarafından Tekirdağ Valiliği önünde sancak devir teslim töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

57'nci Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz,dünyanın yeni bir değişime gebe olduğunu ifade ederek, ve dünyanın değişim noktası 22 Şubat, Mustafa Kemal'in almış olduğu görevle cepheye gidiş günü. 22 Şubat 1915'de yar kışla binalarımızın önünde Mustafa Kemal, 57'nci Alay ve 77'nci Alay sancaklarını Hüseyin Avni beye vererek, 'Çocuklar ben gidiyorum. Sizlerde yarın yola çıkın' diyerek Tekirdağ'ı terk ettiği gün bugündür. ve bizlerde komite olarak böyle bir günün unutulmaması gerektiğini, yaşatılması gerektiğini ve tarihe ders çıkarması gerektiğini savunarak geleneksel hale getirdik. ve yol arkadaşlarım, ayaklarını asfaltlarda bırakarak, bedenlerini kendi yapmış oldukları iğne, iplikle dikerek yollara düştük ve bu yıl 9'uncu olarak yürüyüşü sağladılar dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk olarak 1915'te 57'nci Alay'ı Tekirdağ'da topladığını belirten Yılmaz, 22 Şubat 1915'te 19'uncu Fırka Komutanı olan Yarbay Mustafa Kemal tarafından 57'nci Alay'a törenle sancağı verilmiştir. Onur timsali olan bir sancağın bugün teslim törenini yapıyoruz. Tekirdağ'a has bir özelliktir bu dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şu bir gerçek ki 104 yıl önceki heyecan ne ise coşku ne ise bitmeyecek yüzyıllar boyunca bu coşku ebediyen olacaktır. Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ebediyen kalbimizde yaşayacaktır. 57'nci Alay'ı ve diğer sancakları Yarbay Hüseyin Avni'ye verince Çanakkale, Tekirdağ'dan başlar. Bizim Büyükşehir olarak da yapmış olduğumuz sempozyumun ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi görmüş oluyoruz. Tabi onların hiç birisi geri dönmediler. Tamamı bu vatan için şehit oldular. Tabi geldiğimiz noktada Çanakkale'yi gördük. Kurtuluş Savaşı'nı yaşadık. Ama ne günler görüyoruz değerli arkadaşlarım. 'Kurtuluş Savaşı uydurmadır. Yunan galip gelseydi'  diyen  abuk sabuk insanların yaşadığı bir ülkede ben çok üzülüyorum. Olayı nefret ile karşılıyorum. Sayın başkanım yerel yönetimler olarak, 57'nci Alay Komite başkanıma söylüyorum. Sonunuza kadar yanınızdayız. Her sene artan bir coşku ile kalabalık ile buna katkıda bulunacağız. Ben böyle bir kutsal Cuma gününde ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını Çanakkale'de şehit olan tüm şehitlerimizi o günden bu güne kadar gelen Kıbrıs'ta ve diğer tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve saygı ile anıyorum. Devir teslim törenimiz hayırlı olsun dedi.

Komite üyeleri, Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na anıta çelenk sunduktan sonra temsili sancak devir teslim töreni yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kadir Albayrak Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title