Haberler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li Milletvekilleri Arasında 'Afrin' Tartışması!

Güncelleme:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, HDP Milletvekili Ebru Günay, Afrin'deki operasyonları 'işgal' olarak nitelendirince tartışma çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ne işgalinden bahsediyorsunuz. Hangi ülkede yaşıyorsunuz" diyerek Günay'a tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda HDP'li bir milletvekilinin Afrin'e düzenlenen operasyonlar için 'işgal' sözcüğünü kullanmasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki göstererek, "Hangi ülkeden, hangi işgalden bahsediyorsunuz ? Murat Karayılan'ın 14 yaşındaki çocuklara nasıl tecavüz ettiğinden bahsedin" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li Milletvekilleri Arasında 'Afrin' Tartışması!

HDP'Lİ VEKİL AFRİN OPERAYONLARINI 'İŞGAL' OLARAK NİTELENDİRDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmeler sırasında, HDP'li milletvekilleriyle AK Partili'li milletvekilleri arasında zaman zaman karşılıklı laf atmalar yaşandı. HDP Mardin Milletvekili Ebrü Günay'ın konuşmasında, Afrin ile ilgili "işgal" kelimesini kullanmasına İçişleri Bakan Soylu tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li Milletvekilleri Arasında 'Afrin' Tartışması!

"TERÖR ÖRGÜTÜ SÖZCÜLÜĞÜ YAPMAYIN BURADA"

Daha önceki konuşmalar sırasında da "muhalifleri öldürdünüz" denildiğini anımsatan Soylu, "Böyle bir ifade kullanamazsınız. Terör örgütünün sözcülüğünü yapmayın burada." dedi. HDP'li Günay, Soylu'ya, "Bana parmak sallama, tehdit mi ediyorsun beni? Ben yasamayım. Neyi nasıl söyleyeceğimizi bilecek durumdayız." karşılığını verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP'li Milletvekilleri Arasında 'Afrin' Tartışması!

"BURAYA PROVOKATÖR OLARAK GELMİŞSİN"

Soylu'nun da "Buraya provokatör olarak gelmişsin." dediği Günay, "Bana bunu söyleyemezsin" diye konuştu. Soylu, "Şehit veren, gazileri olan bir İçişleri Bakanı olarak söylerim. Bu ülkenin bir ferdi olarak derim. Millete saygılı olun. 'Muhalifleri öldürdünüz, işgal' diyeceksiniz... Neyin işgaliymiş? Hangi ülkeden bahsediyorsunuz? Hangi işgalden bahsediyorsunuz? 14 yaşındaki çocuklara Karayılan'ın nasıl tecavüz ettiğinden bahsedin. Öldürülen öğretmenlerden, işçilerden bahsedin. Gelip bakan buraya oturacak, istediğinizi söyleyeceksiniz. Elimiz kolumuz bağlı mı geldik?" dedi.

Tartışmanın büyümesi üzerine, birleşime ara verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title