Haberler

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Suudi Arabistan'daki patlamaların insanlıkla, İslam'la bağdaşır bir yanı olmadığını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Suudi Arabistan'daki patlamaların insanlıkla, İslam'la bağdaşır bir yanı olmadığını belirtti.

Güvenç, Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesince Abdülhamithan Camisi'nde düzenlenen 3 bin kişilik kahvaltı programına katıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Güvenç, Medine'de Mescid-i Nebevi yakınında gerçekleşen terör eylemini kınadı.

Terör saldırılarının kabul edilir bir yanının olmadığı dile getiren Güvenç, "Saldırıya yapanları Allah ıslah etsin, Allah akıl fikir versin. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Bu saldırıların insanlıkla, İslam'la bağdaşır bir yanı yok. Orada ölen insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bir an önce İslam coğrafyasında huzuru, kardeşliği ve barışı tesis edelim."

Güvenç, ramazan boyunca iftar çadırları sayesinde kimsenin nerede iftar yapacağını düşünmediğini belirterek, artık sosyal belediyecilikte sınır olmadığını söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, ramazanda teröristlerin, oruç tutan vatandaşlara yönelik saldırılar yaptığını ifade ederek, "Hem Atatürk Havalimanı'nda hem Güneydoğumuzda hem de Medine'deki patlamaları şiddetle kınıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutluyorum." diye konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise mübarek günleri mümkün mertebe vatandaşlarla paylaşmaya çalıştıklarını ve ramazan boyunca genci yaşlısıyla, zengini fakiriyle aynı sofrayı paylaştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Güvenç Suudi Arabistan Türkiye Politika Güncel Haberler

title