Haberler

TBMM Başkanı Şentop'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Milli Mücadelenin üzerinden geçen yüz yılda dünyanın sayılı bilim insanları arasına girebilecek başarılara imza atan hekimlerimiz, bugün de ülkemiz için başka bir Milli Mücadele vermektedir.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak, "Milli Mücadelenin üzerinden geçen yüz yılda dünyanın sayılı bilim insanları arasına girebilecek başarılara imza atan hekimlerimiz, bugün de ülkemiz için başka bir Milli Mücadele vermektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni tıp eğitimine geçilen 14 Mart 1827'nin, öncü isimlerini yetiştiren tıp fakültelerinin açılmasının başlangıcı olduğunu belirtti.

Sultan 2. Abdülhamit döneminde tamamlanan, bugünkü Haydarpaşa Külliyesi içindeki binanın gerek Çanakkale Savaşı, gerekse Milli Mücadele yıllarında tıbbiyelilerin destansı mücadele verdikleri mekanlardan biri olduğunu anımsatan Şentop, 14 Mart'ı "Türk tıbbiyesinin milli direnişte şahlandığı gün" olarak niteleyen doktorların, o günden bugüne bütün Milli Mücadelelerde verdikleri fedakarca çalışmalarıyla göz doldurduklarını ifade etti.

Şentop, tıbbiyelilerin Çanakkale'de cephede düşmana karşı süngüsüyle canını ortaya koymaktan çekinmediğini, milli mücadele yıllarında da hem cephedeki arkadaşlarını yaşatmaya, hem onlarla ölmeye yemin ettiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Şentop, mesajında şunları kaydetti:

"Milli Mücadelenin üzerinden geçen yüz yılda dünyanın sayılı bilim insanları arasına girebilecek başarılara imza atan hekimlerimiz, bugün de ülkemiz için başka bir Milli Mücadele vermektedir. O gün için emperyal güçlerin saldırısını göğüslemekten korkmayan hekimlerimiz, bugün de ülkemizi, insanımızı küresel salgın tehdidinden korumak için özverili ve özenli çalışmasıyla dünyaya örnek olmaktadır. Tüm dünyayı kasıp kavuran, nice 'büyük' dediğimiz devletleri karantinaya mahkum eden yeni tip koronavirüs salgını karşısında aldıkları erken tedbirler ve toplumumuzu tüm yönleriyle bilgilendirme, bilinçlendirme gayretinden dolayı başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere, bu mücadelenin her aşamasında görev alan tüm sağlık çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyorum. Yüz yıl öncesinden bugüne, gözlerimizi yaşartan kahramanlıklarını saygı ve minnetle anıyor, tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyorum."

Sosyal medya hesabından da paylaştı

Twitter hesabından da sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Şentop, "Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda cepheye koşmaktan geri durmayan tıbbiyelilerin kahramanlığını saygıyla anarak, hem tıpta ülkemizi ileriye taşıyan, hem küresel salgına karşı canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza saygı sunarak 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Tıp Bayramı 14 Mart Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title