Haberler

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu Açıklaması

"(Anayasa çalışmalarıyla ilgili) Çıkmamış candan ümit kesilmez, derler. Ümitli olmak gerekiyor. Gelinen sürece baktığınız zaman biraz da ümitleri kırıyor"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, devam eden anayasa çalışmalarıyla ilgili "Çıkmamış candan ümit kesilmez, derler. Ümitli olmak gerekiyor. Gelinen sürece baktığınız zaman biraz da ümitleri kırıyor" dedi.

Esenler Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Devran Koleji bahçesinde düzenlenen iftar, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. İftarda, "Esenler'de 1453 Genç" projesi de tanıtıldı.

Yemeğin ardından konuşan Kuzu, gençlerle düzenlenen iftarda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti.

"Esenler'de 1453 Genç" projesinin rehber bir çalışma olup, bir çok ilkleri barındırdığını anlatan Kuzu, "Bizim okuduğumuz dönemde rehber falan kendimizdik. 'Şuraya kaydol' oluyorduk, 'bundan ayrıl' ayrılıyorduk, 'şuraya git' gidiyorduk. Kendi kafamıza göre yapıyorduk. Hedef seçtiğimiz hiçbir şeyi de olamadık. Niye? Yönlendirme yok. Akıl verecek insanlar yok. Bugün böyle bir birimin açılması önemlidir. Gençler, bunu iyi değerlendirin. Gençlik dediğimiz dönem, çok güzel ama kısa süren bir alan" diye konuştu.

Gençler üzerinden bir çok oyun oynandığına dikkati çeken Kuzu, Peyami Sefa'nın "Gençliği ayakta durmayan cemiyetler yatalaktır!" sözünü hatırlatarak, zaman zaman bir çok ülkede bu oyunların oynandığını anlattı.

İnternetle birlikte yeni bir gençliğin doğduğunu aktaran Kuzu, şöyle konuştu:

"En son Gezi Parkı'nda ortaya çıkan tablo, bu gençlerin ne kadar kullanılmaya müsait olduğunun bir göstergesidir. Bilginiz yoksa fikriniz oluşmaz. Fikir, evvela bilgiden doğar. Bilen, hiç bir zaman bilmeyenle bir olmaz. Bu neslin israf etmemesi lazım. Bu yetişecek liderlerin israfı öğrenmesi lazım. Her yıl, dünyada bir milyar ton gıda çöpe gidiyor. Aslında bu dünyadaki gıdalar, dünyadaki insanlara ve canlılara yeter. Bütün mesele, dengeli bir dönüşüm ve paylaşımın olmamasıdır. Şu an dünyada 354 kişinin cebindeki para, 3,5 milyar insanın cebindeki paraya denk. Yeni nesil çevreyi, insanları sevmeli. Ekolojik dengeye dokunduğun zaman acımasız bir şekilde geri alıyor. Buradaki çevrecilik, bizimkilerin Gezi Parkı'ndaki 4 ağaca sahip çıkma meselesi falan değil. Her yönden onun çok daha ötesinde."

"Mısır'daki tablo ortada"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yeni nesil dış politikanın sadece menfaate dayalı olamayacağını belirterek, "Esed'in yaptığı durum ortada. Müdahale etmiyorlar. Mısır'daki tablo ortada. Nerede demokrat geçinenler, sandığa sahip çıkan Batı? Niçin bu gibi meselelere duyarlı kalmıyorlar. Bir Arap Baharı yaşandı, dünyada Batı ülkelerinin gayretiyle güya. Ama onu da fiyaskoyla sonuçlandırdılar. Sebep gayet basit. Mısır'da denediler. Baktılar ki tablo, tam aksine. Demokrasi geldiği zaman İslami kimliği olan kesimler iktidara geliyor. Bunun önünü kesmek için de Mursi'yi devirdiler. Batı'nın anlayışında, demokrat ülkelere yardım edilir. Ama Mursi devrildi. Arkasından yardım yağdı" ifadelerini kullandı.

Nüfusun genç olması gerektiğini vurgulayan Kuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman 3 çocuk meselesini söylediğinde birilerinin bunu yaşama müdahale olarak algıladığını belirterek, gençlerin gelecek nesilleri düşünerek nüfus politikası konusunda sorumluluk duyması gerektiğini söyledi.

Sorular

Bir gazetecinin "Anayasa çalışmalarında gelinen son durum nedir" sorusuna Kuzu, çalışmanın 2 yıldan beri devam ettiğini belirterek, "Maalesef istendiği gibi gitmiyor. Biraz ağır gidiyor" dedi.

Sürecin kolay olmadığını anlatan Kuzu, şöyle devam etti:

"Biz orada oybirliği şartını koyduk. 4 partinin de 'evet' dediği bir metin ortaya koymak kolay olmuyor. 48 maddede ancak anlaşma sağlanabildi. Bunlar yeşil olarak yazıldı. Ortada kalan maddeler mavi olarak yazıldı. Hiç dokunamadığımız kırmızı alanlar var. Her partinin farklı düşündüğü alanlar var. Asıl olan zorlukta orada. Sayın Başbakanımız 'mademki 48 madde de uzlaştık, görüşelim' dedi. Ama sıcak bakılmadı. Şu an konu ortada. ya o maddeler biraz daha genişletilip, ne olursa o geçirilebilir. O da olmazsa bu komisyon ilelebet devam etmemeli. Belli bir yerde durmalı. Çünkü 2014 yılı, seçim yılı."

Kuzu, anayasa konusunda sonbahara kadar bir şeylerin netleşmesi gerektiğini söyledi.

"Anayasa çıkar mı, ümidiniz var mı?" sorusuna Kuzu, "Çıkmamış candan ümit kesilmez, derler. Ümitli olmak gerekiyor. Gelinen sürece baktığınız zaman biraz da ümitleri kırıyor" cevabını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Burhan Kuzu Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title