Haberler

Tarihi camide Kudüs şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Güncelleme:

Adana'nın Kozan ilçesinde İsrail tarafından öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Adana'nın Kozan ilçesinde İsrail tarafından öldürülen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kozan'da Hoşkadem Camii'nde gıyabi cenaze namazı öncesinde Kozan Müftüsü Celil Karaca cami cemaatine yaptığı konuşmada, "Bugün Filistin'de kendi topraklarında İsrail terör devleti tarafından zulme uğrayan ve şehit edilen, yerlerinden ve yurtlarından göç etmek zorunda bırakılan Filistinli Müslüman kardeşlerimiz için bir araya geldik. İsrail'in şehit ettiği kardeşlerimiz için hep birlikte cenaze namazını kılacağız" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı zulme tepki göstererek, "1940'lı yıllarda İsrail bir devlet kurdu ve kurulduğu günden bu yana Müslümanlara kan kusturuyor. İslam aleminin buna dur demesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye güveniyoruz ve gereğinin yapılacağına inanıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ise, "Mescid-i Aksa Kudüs Filistin bizim için onurumuz ilk kıblemizdir. Peygamber efendimizin miraca yükseldiği yerdir. Osmanlı döneminde huzur bulmuştur. İngiltere'nin işgalci yapısı ve son zamanlardaki katliamlar orada huzurun bulması için bir başlangıç olacağına inanıyorum şehitlerimize Allah rahmet eylesin diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından çevresi Filistin ve Türk Bayraklarıyla donatılan tarihi camide gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaza AK Parti Kozan ilçe Başkanı Yusuf Bilgili, MHP İlçe Başkanı Nihat Atlı, Türk Kızılay Kozan Şube Başkanı Oğuz Cengiz, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Enes Bekir Erkek, TÜGVA Kozan Temsilcisi Özgür Çoban, STK temsilcileri, Kozan Belediyesi Meclis üyeleri katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hisarcık İsrail Kozan Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title