Haberler

TANAP'ın Avrupa bağlantısının açılmasıyla doğal gaz faturalarında düşüş olacak

Güncelleme:

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyan TANAP'ın Avrupa bağlantısının açılmasıyla, herkes doğal gaz faturalarına nasıl yansıyacağını merak eder oldu. Konu hakkında açıklama yapan İstanbul Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, fiyatların zamanla düşeceğini söyledi.

Dünyada ses getiren projelerden biri olan TANAP ile Azeri gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştı. Türkiye'de 20 il ve 60 ilçeden geçen TANAP'ta vanaların açılmasıyla birlikte akıllara "Doğal gaz faturalarına yansıması ne olacak?" sorusunu getirdi.

İstanbul Kent Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, bu soruya CNN Türk canlı yayınında cevap verdi. Türkiye'nin bir enerji merkezi haline geldiğini söyleyen İncekara, TANAP'ın enerjide tekel olan Rusya'nın etkisini kıracağını belirtti. İncekara, TANAP ile doğal gaz fiyatlarının da yavaş yavaş düşüreceğini söyledi.

TANAP'ın Avrupa bağlantısının açılmasıyla doğal gaz faturalarında düşüş olacak

"FİYATLARIN AŞAĞIYA DÜŞECEĞİNE İNANIYORUZ"

İncekara, "Daha fazla kaynak oluşturduğunuzda doğal olarak fiyatların bir düşüsün söz konusu olur. Yavaş yavaş fiyatların düşeceğini söyleyebiliriz. Çünkü petrolde 1 haftada belki fiyatlar yansıyor ama doğal gazda fiyatlara biraz daha geç yansıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin doğal gazda kaynak çeşitliliğini artırması demek aynı zamanda fiyatların uzun vadeli olarak düşüşünü ifade eder. Kaynakları daha da fazla artırmakta fayda var. Burada doların da fiyatı önemli. Doların TL karşısında yukarı çıkması buna mani olabilir. Doğal gaz fiyatlarında normalleşme süreci başlayabilir. Küresel aktörlerde de oynama söz konusu olmazsa, 6 aylık ya da 1 yıllık sürecin ardından doğal gaz fiyatlarının aşağıya düşeceğini söylüyoruz. Bu şekilde devam edersek fiyatlar daha da ucuzlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title