Haberler

SPOR Tamer Tuna Yine kazanarak dönmek istiyoruz

Güncelleme:

Tamer Tuna : Yine kazanarak dönmek istiyoruz

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, "Beşiktaş ile oynuyorsunuz. O statta oynamak zordur. Geçen sezon o statta kazandık, yine kazanarak dönmek istiyoruz. Oyunumuzda konsantrasyonu ve disiplini sağlarsak, kazanarak döneceğimize inanıyorum" dedi.

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesi takımının değerlendirmesini yaptı. Gençlerbirliği maçı galibiyetinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Lige başlangıçta kazanmış olmak ve 3 puanla 40 haftalık uzun sürecin adımını atmak bizi mutlu etti. Gençlerbirliği kadrosuyla, oyunuyla lige gelecek haftalarda değer katacaktır. Oyun anlamında gayet iyi işler çıkardık. Takım savunmamızın maç boyunca 1 pozisyon vermesinden bu anlaşılabilir" diye konuştu.

"6 YERLİ OYUNCUYLA SAHADA YER ALMAMIZ ÖNEMLİ"

Bu sezonun yeni takımlarının Hatayspor, Erzurumspor ve Fatih Karagümrük'ün kazanmasının ligin farklı geçeceğini gösterdiğini aktaran Tuna, şunları söyledi:

"Antalyaspor'un geçen sezon bıraktığı değerle oyunu sürdürebilmesi, altyapıdan çıkan oyuncuların sahada olması, 6 yerli oyuncuyla sahada yer almamız, planlamamızda iyi adımlar olduğunun göstergesi. Antalya'da hem iyi futbol seyrettirerek, hem genç oyuncularımızla Antalyaspor'un hedeflediği başarı ve oyuncuya değer katarak harcama limiti sorunu yaşamadan ligi geçirmesi çok önemli. Hem başarı hem de takım yönetimi ile oyuncu gelişimi açısından hepsini bir arada götürmek zorundayız. Sezon içerisinde dalgalanma yaşayabiliriz ama takımımızın tüm pozisyonlarda gösterdiği disiplin mücadele üst seviyedeydi. Bu da futbol anlamında iyi pozisyonda olduğumuzu gösteriyor."

"NURİ VE PODOLSKİ TAM HAZIR DEĞİL"

Beşiktaş'ı Trabzonspor maçındaki oyunuyla değerlendirmemek gerektiğini belirten Tuna, takımının kalesinden 35 metreden, rakip kaleye 35 metre kala mesafede iyi oynayan bir takım olduklarını söyledi. Tuna, ikinci bölgedeki bu oyun anlayışını sahada gerçekleştirebilen takımların başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkati çekti. Sezon genelinde bu anlayışı sahaya yansıtmayı hedeflediklerini kaydeden Tuna, hazırlık sürecini çok iyi geçirdiklerini vurguladı. Nuri Şahin ve Podolski'nin hazırlık sürecinin tam olmadığını dile getiren Tuna, iki futbolcunun da hazır olduklarında oyun değerine, takımın oyun geçişindeki pas oyununa çok katkı sağlayacakların dile getirdi.

"YABANCI KURALIYLA İLGİLİ TARTIŞMA BİZİ DE ETKİLİYOR"

Ligde yerli oyuncu sayısı ve yabancı oyuncu kuralı hakkındaki tartışmaların teknik direktörleri de olumsuz etkilediğini aktaran Tuna, şöyle konuştu:

"Başarısız olduğunuzda ya teknik heyet hoca ya da yönetimi feda ediyorsunuz. Çok uzun süreli organizasyon yapmak zorundasınız. Genç oyunculara süre verdiğinizde oyun dengesini bozabiliyorsunuz. Biz o karar aşamasındayız. Ligimizde yerli oyuncu sayısı, yabancı kuralı ile ilgili tartışma var. Bu bizi, teknik direktörleri de etkiliyor. Teknik adam değişse de kulüp planlaması doğru ilerlemiyor. Antalyaspor olarak net karar vermek zorundayız. Hem 30 yaşında oyuncu transfer ediyoruz, hem 19-20 yaşında oyuncuya yer veriyoruz. Bu konuda karar vermeliyiz. Kısa vade bir sezonluk düşünceyle değil bu uzun vade de gerçekleştirilecek. Biz bu sene Bünyamin'i kazanmaktan dolayı mutluyuz. Teklifler de alıyoruz. Bundan mutluyuz. A takımda antrenmanda olan oyuncu sayısı fazla. Bünyamin, Nazım ile rekabete girdi, birlikte oynadı. Teklif alınan futbolcularımız sadece bunlar. Diğer oyuncular özelinde de teklif geliyor ama bu hedefi oluşturmak zorundayız."

"KAZANARAK DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Beşiktaş ile zor bir maç oynayacaklarını kaydeden Tuna, şunları söyledi:

"Beşiktaş kaliteli bir takım. Trabzonspor'dan moralli dönmüş takımla karşılaşacağız. Sergen hocaya geçmiş olsun diliyorum. Birlikte çalıştık, birlikte oynadık. Bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Beşiktaş ile oynuyorsunuz. O statta oynamak zordur. Geçen sezon o statta kazandık, yine kazanarak dönmek istiyoruz. Oyunumuzda, konsantrasyonu ve disiplini sağlarsak, kazanarak döneceğimize inanıyorum. Beşiktaş maçında oyuncularımızın mücadelesi, kendi oyun gücümüz inanıyorum ki ortaya çıkacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Antalyaspor Tamer Tuna Beşiktaş Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title