Haberler

Sungurpaşa Köyüne Muhteşem Cami

Bursa'nın İnegöl İlçesine Bağlı Sungurpaşa Köyünde Yapılan Cami İbadete Açıldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Sungurpaşa köyünde yapılan cami ibadete açıldı.

Geleneksel pilav günüyle beraber bin cemaat kapasiteli caminin de açılışı yapıldı. 750 nüfuslu köye yapılan caminin 2 milyon YTL'ye mal olduğu belirtildi. Cami avlusunda düzenlenen ve İnegöl Müftüsü Sıddık Kuyumcu'nun açış konuşması ile başlayan pilav günü ve cami açılışına, AK Parti Bursa milletvekilleri Sedat Kızılcıklı ve Ali Kul, CHP Milletvekili Abdullah Özer, MHP Milletvekili Necati Özensoy, İnegöl Kaymakamı Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda yetkili katıldı.

Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Sungurpaşa köylülerinin gönüllerini, yüreklerini koyarak 2 milyon YTL'ye mal olan güzel bir eser meydana getirdiklerini söyledi. Türkiye'nin her yerinde birbirinden güzel ve önemli hizmetlerin açılışlarının yapıldığını ifade eden Kızılcıklı, "Milli futbol takımımız gibi şahlandıkça şahlanıyoruz. Bayrağımız her yerde coşkuyla dalgalanıyor. Bu coşkuyu sağlayan herkesten Allah razı olsun. En kötü günümüz böyle olsun" dedi.

Milletvekili Ali Kul ise, "700 sene dünyaya hakim olan bu şerefli milletin şerefli evlatlarının, Sungurpaşa köyünde yaptırdığı bu muhteşem eseri açmak için burada toplandık. Köylülerimiz bu muhteşem eseri yaptırmak için büyük borç altına girmişler. Burada bulunan kalabalığın destekte bulunması gerekir" diye konuştu.

İnsan öldüğü zaman amel defterinin kapandığını anlatan Ali Kul, ancak salih evlat yetiştirenlerin, sadaka verenlerin ve arkalarında faydalı eserler bırakanların amel defterlerinin öldükten sonra da kapanmayacağını kaydederek, bu milletin tapu senetleri olan camilerin birer faydalı eser olduğunu bildirdi.

Milletvekili Abdullah Özer de, Sungurpaşa Camii'nin müthiş bir eser olduğunu belirterek, ibadetin İslam dininin temeli, camilerin ise ibadet yeri olduğunu ifade etti. Milletvekili Abdullah Özer ise, bağımsız ve hür ülkede yaşayan insanların ancak ibaretlerini bağımsız ve hür bir şekilde yapabildiğine işaret etti.

(SB-MŞ) 23.06.2008 15:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title