Haberler

Van'da Yamaç Paraşütü ve Paramotor Hedef Şampiyonası Tamamlandı

Güncelleme:

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü ve Paramotor Hedef Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya birçok ilden 67 yarışmacı katıldı ve dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Hava Sporları Federasyonunun iş birliğiyle düzenlenen Yamaç Paraşütü ve Paramotor Hedef Şampiyonası tamamlandı.

Van'ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliğinin tanıtımını sağlamak, yamaç paraşütü sporunun yaygınlaşması amacıyla düzenlenen şampiyonaya, birçok ilden 67 yarışmacı katıldı.

Şampiyonanın son gününde, Tuşba ilçesindeki Ayanıs Dağı'ndan paraşütle havalanan sporcular, dağın eteğindeki Van Gölü sahilinde belirlenen alana inmeye çalıştı.

Süphan Dağı ve Van Gölü'nün eşsiz manzarası eşliğinde uçan sporcular, Van semalarını renklendirdi.

Yarışlar sonucunda yamaç paraşütü genel klasmanda Abdülmenav Nergis birinci, Kürşad Sarıbaş ikinci, Berkay Özel üçüncü, kadınlar klasmanında da Hande Günden birinci, Elif Gülşat Keskin ikinci, Elif Derya Çiçek üçüncü oldu.

Paramotor klasmanında ise Ali Aktaş birinci, Mehmet Baru ikinci ve Ali Kabaş üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporcular için düzenlenen ödül törenine katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, spora ve sporculara çok önem verdiklerini söyledi.

Van'ın doğası, kültürü ve tarihiyle büyük bir zenginliğe sahip olduğunu belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Sağlık, eğitim, tarım, hayvancılık, altyapı, ulaşım, iletişim ve enerji gibi birçok alanda güzel çalışmalar yapıyoruz. Spor da bunun önemli ayaklarından biri. İlimizde huzur ve güvenlik hakim. Kadirşinas vatandaşlarımız da bu tür etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Güzel bir etkinlik oldu. Her zaman sporun, sporcunun yanındayız. Sporu desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Spor altyapısının gelişmesine büyük katkı sağlıyoruz. Yüzme havuzlarından kapalı spor salonlarına, voleybol ve basketbol sahalarından spor malzemesi dağıtımına kadar birçok alanda desteklerimiz oluyor. Böyle güzel bir şampiyonanın ilimizde gerçekleştirilmesine katkı sunan Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanlığına ve sporculara teşekkür ederim."

Van'da "Spor Van Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Balcı, "Her çocuk ya bir spor dalıyla uğraşmalı ya da bir spor dalını sevmeli. Bu hedef doğrultusunda bir taraftan farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz bir taraftan da spor altyapısına büyük katkı sağlıyoruz. Van gençliğimizin ilerde sporda çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum." dedi.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz ise federasyon olarak ilk defa Paramotor Türkiye Şampiyonası'nı düzenlediklerini ile getirdi.

Kentte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, "Van'da güzel bir doğayla karşılaştık. Meteorolojik veriler bizi çok mutlu etti. Paramotor yarışı 1700 rakımda biraz zor oldu ama başardık. Burada olmak bizim için önemliydi. Van kadim ve önemli bir şehir. Mavinin Van Gölü'ne bu kadar yakışacağı aklımdan geçmezdi. Buna hayran kalmamak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Daha sonra dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi.

Kaynak: AA / Spor

Van Valiliği Türkiye Van Turizm Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title