Haberler
BBC

Ukraynalı Eskrimci Olga Kharlan Dünya Şampiyonası'ndan Diskalifiye Edildi

Güncelleme:

Ukraynalı eskrimci Olga Kharlan, İtalya'daki Dünya Eskrim Şampiyonası'nda Rus rakibi Anna Smirnova ile karşılaşma sonrası el sıkışmayı reddettiği için turnuvadan diskalifiye edildi. Kharlan, el sıkışmayı reddetmesinin ardından yaptığı açıklamada, 'Biz Ukraynalı sporcular Ruslarla sahada karşılaşmaya hazırız ancak onların elini asla sıkmayacağız' dedi.

Ukraynalı eskrimci Olga Kharlan, İtalya'daki Dünya Eskrim Şampiyonası'nda Rus rakibi Anna Smirnova ile karşılaşma sonrası el sıkışmayı reddettiği için turnuvadan diskalifiye edildi.

Milano’daki maçı 15-7 kazanan Kharlan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası bir Rus ya da Belaruslu sporcuyla karşı karşıya gelen ilk Ukraynalı eskrimci oldu.

32 yaşındaki sporcu, Smirnova’nın uzattığı eli havada bıraktı ancak kılıcını uzatarak rakibinin de bu şekilde selam vermesini bekledi.

Eskrimde el sıkışmak oyunun bir parçası olarak zorunlu tutuluyor ve el sıkışmayı reddeden sporcular hükmen mağlup oluyor.

Rus sporcu Smirnova, durumu protesto etmek için 45 dakika boyunca sahada oturarak bekledi. Ardından protestosuna sandalyede oturarak devam etti.

Kharlan, el sıkışmayı reddetmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Bugün şu mesajı vermek istedim: Biz Ukraynalı sporcular Ruslarla sahada karşılaşmaya hazırız ancak onların elini asla sıkmayacağız” dedi.

Karşılamada tarafsız statüde yer alan Rus sporcu Smirnova, maçın ardından Kharlan’ın resmiyette halen galip görünmesi üzerine sahayı terk etti. Ancak sonradan Ukraynalı Kharlan’ın diskalifiye edildiği açıklandı.

Kharlan, dört kez dünya şampiyonluğunu elde etmiş, dört kez de Olimpiyat madalyası kazanmıştı.

Yaptığı açıklamada Kharlan, Uluslararası Eskrim Federasyonu (FIE) Başkanı Emmanuel Katsiadakis’in kendisine “el sıkışmak yerine kılıç uçlarını dokundurarak selamlama da mümkündür” diyerek güvence verdiğini ileri sürdü.

Kharlan turnuvada son 32’ye kalmıştı ancak diskalifiye edilme kararı sonrası, karşılaşacağı Bulgar sporcu Yoanna Ilieva doğrudan bir üst tura çıkmış oldu.

Ukrayna hükümeti, ülke sporcularının Rus ya da Belaruslu sporcularla ancak tarafsız pozisyonda turnuvaya katılmış olmaları koşuluyla karşılaşmasına izin veriyor.

Gelişmeler üzerine Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Podolyak Twitter hesabından, Rus sporcu Anna Smirnova’nın bir Rus askerle poz verdiği fotoğrafını paylaştı ve şunları yazdı:

“Bu fotoğraf Anna Smirnova’nın, Ukraynalıları öldüren ve şehirlerimizi yıkan Rus ordusunu açıkça takdir ettiğini gösteriyor.”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da Kharlan’ın adil bir zafer kazandığını söyleyerek, diskalifiye edilmesi yönündeki kararın geri çekilmesini istedi.

BBC

Dünya Şampiyonası İtalya Dünya Spor Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title