Haberler

    Türkiye'nin Avrupa'daki Lokomotifi Beşiktaş

    Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında elde ettiği 58,5 puanla Türkiye'ye son 5 sezonda en çok puan getiren takım oldu.

    UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu beşinci maçındaile 1-1 berabere kalan ve grup mücadelesinin bitmesine bir karşılaşma kala son 16 turunda yer almayı garantileyen , son 5 sezonda ülke puanına en çok katkı veren takım oldu.

    Geçen sezon Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselen, 2017-2018'de de Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı garantileyen siyah-beyazlı ekip, son 5 sezonda toplam 58,5 puan elde etti.

    Bu süreçte en düşük puanını 2013-2014'te alan siyah-beyazlı ekip, söz konusu sezonda sadece 2 maç yapabildi. Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Tromsö'yü elemesine rağmen UEFA kriterlerine uymadığı için kupalardan men edildi ve gruplara kalmasına rağmen mücadelesini sürdüremedi. Sonraki sezon Avrupa kulvarına yeniden dönen siyah-beyazlı ekip, elde ettiği başarılarla ülke puanına önemli katkıda bulundu.

    Beşiktaş'ın etkili olduğu bu 5 sezonda , 30,5 puanla ikinci sırada yer aldı. Bu sezon ön elemede Avrupa mücadelesine veda edenda 29,5 puan topladı. , 26,5 puanla dördüncü sırada yer alırken,da 13,5 puanlık katkı yaptı.

    Avrupa Ligi'nde yarın maçlarını yapacak Türk takımlarından Medipol , şu ana dek 5 puan alırken,ise 4 puan elde etti.

    Son 5 sezonda Kardemir2 veda 1,5 puan aldı.

    Bu sezon da önde

    Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon da Türk takımlarının lokomotifi oldu.

    Siyah-beyazlı ekip, gruplardan çıkarak şimdiden 17 puana ulaşmayı başardı. Bu sezon Medipol Başakşehir 4, Atiker Konyaspor 3, Fenerbahçe 1,5 ve Galatasaray 0,5 puan elde edebildi.

    Aynı başlıkta

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    UEFA Şampiyonlar Ligi Beşiktaş Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title