Haberler

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç Hakkında Soruşturma Devam Ediyor

Güncelleme:

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında başlayan soruşturmada belirsizlik sürüyor. Federasyon eski Asbaşkanı Yılmaz İlkay Arın, yaşananlarla ilgili gerekçelerin ömür boyu spordan men olduğunu söylüyor.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında başlayan soruşturmada belirsizlik sürüyor. Federasyon eski Asbaşkanı Yılmaz İlkay Arın, "Spor hukukçuları yaşananlarla ilgili sadece 5 maddenin gerekçeleri, ömür boyu spordan men olduğunu söylüyor" dedi.

"Boks camiası 9 Ağustos tarihinde ortaya çıkan iddialarla ilgili gelişmeleri merakla bekliyor" diyen eski Asbaşkan Arın, "O dönem ben ve arkadaşlarım boks federasyonunda yaşanan usüzlüzlükler hakkında, gerekli suç duyurularını yaptık. Olayların ortaya çıkmasının ardından federasyon yönetiminden üç arkadaşımız istifa ettiler. 14.08.2023 tarihinde Spor Bakanlığı teftiş kuruluna ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Birimi'ne şikayetlerimizi avukatımız kanalıyla yaptık" diye konuştu.

Boks federasyonunda yaşanan usülsüzlüklerin müfettişler tarafından tespit edildiğini belirten Arın,"Artık spor tahkim ve mahkemenin vereceği kararı beklemek zorundayız. 31.08.2023 tarihinde mahkeme ise Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'na 2023/177358 no'lu yazısında federasyonun denetiminin yapılarak raporun savcılığa gönderilmesini istedi. Ancak 45 gün geçmesine rağmen konu ile ilgili herhangi bir gelişme olmadığını görüyoruz. Bizim tek derdimiz spor. Şahsi hiçbir sorunumuz yoktur. Kişilerin yaptığı hataların cezasını çocuklarımız çekmektedir. Anayasal hakları ellerinden alınan bu çocuklarımız ve devletimizin parasının keyfi kullanımını yapanların camiamızdan uzaklaşmasıdır. Spor hukukçuları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde yaşanan usülsüzlüklerin affedilir bir yanı yok deniliyor.  Spor federasyonlarında geçmişe bakıldığında çok daha hafif hatalardan ve işlemlerden başkanların, başkanlıklarının düştüğünü görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Arın, "Kamuoyuna soruyorum. Bu hataları yapan kişi veya kişiler hangi gerekçeyle başkanlık ve yönetici koltuğunda oturuyorlar?" diyerek yaşanan usülsüzlükleri ve alınması gereken cezaları şöyle açıkladı:

"1- Harcırahların eksik ödenmesi Spor Bakanlığımızın itibarını zedelemektir.

Cezası: 6 ay ve spordan mendir.

2- Devletin parasını kendi hesabında tutması ve 7-8 ay sonra yatırması konusu.

Cezası: Spordan men ve hak mahrumiyetidir.

3- Bütçe görüşmelerinde federasyonu borçlu gösterip, bütçeyi alınca faturayı iptal etmesi, resmi evrakta sahteciliktir ve devleti kandırmaktır.

Cezası: Ömür boyu hak mahrumiyetidir.

4- Uluslararası şampiyonalar için sporcu ailelerinden para almak ve bu parayı antrenörün hesabına yatırmak.

Cezası: Spordan mendir.

5- Teftiş sonunda iadesi gereken paraların 2017 yılından bugüne geç yatırılması.

Cezası: 6 ile 18 ay arasında hak mahrumiyetidir."

Arın, "Spor camiası olarak biz sonuç bekliyoruz. Bu maddelerin spor hukukçularına göre affedilir yanı yok. Spor hukukçuları bu suçların cezasını açıkça belirtiyor. Boks federasyonunda kim suçluysa camia olarak, cezasını çekmesini istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Eyüp Gözgeç Türkiye Eyüp Suç Hukuk Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title