Haberler

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı: Avrupa ve Dünya Boks Birliği'nde Manipülasyonlar Yapılıyor

Güncelleme:

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa ve Dünya Boks Birliği'nde yapılan manipülasyonlar nedeniyle komitenin bunları açığa aldığını ve tanımayacaklarını söyledi. Ancak sporcular, aileleri ve antrenörlerin bu durumu bilmediği için turnuvalara gitmek istediklerini belirtti.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Avrupa'da ve Dünya Boks Birliği'nde yapılan manipülasyonlar nedeniyle komite bunları açığa aldı. 22 Haziran'da nihai kararını vererek bunları tanımayacağını söyledi. Bizim kendi sporcularımız, aileleri ve antrenörleri bunu pek bilmediği için ısrarla gitmek istiyorlar" dedi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Romanya'daki Avrupa şampiyonasına milli boksçuların kendi imkanlarıyla katılmasına ilişkin iddialarla ilgili olarak Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Gözgeç, şu anda Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin mevcut Dünya Boks Birliği'ni tanımadığını ve Romanya'daki Avrupa Şampiyonası da dahil olmak üzere diğer turnuvalar için de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin resmi bir girişimde bulunmadığını söyledi. Komite tarafından tanınmayan bir kuruluşun maçlarına gitmenin yanlış olduğunu kaydeden Gözgeç, "Avrupa'da ve Dünya Boks Birliği'nde yapılan manipülasyonlar nedeniyle komite bunları açığa aldı. '22 Haziran'da nihai kararını vererek bunları tanımayacağını' söyledi. Bizim kendi sporcularımız, aileleri ve antrenörleri bunu pek bilmediği için ısrarla gitmek istiyorlar. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eski bir yönetici diyorlar, o eski yönetici kim bilmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bize verdiği bütçeyi en ekonomik ve doğru şekilde nasıl kullanırız, biz onun peşindeyiz. Zaman zaman para konusunda eleştirilsem bile ben devletin yanındayım" dedi.

"BİZİM KAYITLARIMIZ AÇIK"

Gözgeç, eski bir federasyon yöneticisi olduğu ifade edilen A.İ'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu'na vereceği dilekçede yönelttiği sorulara da yanıt verdi. Konaklama parası olarak oyuncu başına 75-80 Euro para aldıklarını belirten Gözgeç, "Avrupa'nın teknik kurulundan gelen 2 kişi ile bizim buradan giden İsmail Naz ve Ergün Ustura, maçlar başlamadan 1 hafta önce Erzurum'da buluştular ve Erzurum'da biz onları otel konforunda yurtlara yatırdık. Yurtlara günlük 10 TL para yatırdık ve 80 Euro oradan para topladık. Bizim federasyonumuzun giderleri ve yurt dışından gelen hakemlerin günlük giderleri var. Bunların hepsini karşıladıktan sonra federasyonumuza kalan para miktarı 122 bin Euro. Biz bu 122 bin Euro'nun 66 bin 892'sini o zamanki şampiyonaya mutemet olan giden arkadaşımızla şampiyonaya gönderdik. Sonra kalan parayı da biz şampiyonadan 2 ay sonra kendi federasyonumuzun hesaplarının olduğu bankaya yatırdık. Normalde bizim Avrupa şampiyonasında bu parayı harcamamız lazımken 122 bin Euro parayı kasamıza koymuşuz. 1 yıl bekletmiş demişler, yalan. Bizim kayıtlarımız açık" diye konuştu.

"BURSA'DA ÇAKMA AYAKKABI YAPTIRDIĞIMI BULSUNLAR, İSTİFA EDECEĞİM"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bütün federasyonlara tasarruf tedbirlerini içeren genelge gönderildiğini belirten Gözgeç, "Teknik kurulun seçmiş olduğu çocuklar var. Onların dışında kimseyi biz göndermek istemiyoruz. Ailelerinin, kulüplerinin ve hocalarının ısrarı üzerine biz bu avantajı onlara sağlıyoruz, kendi imkanlarıyla gitsinler diyoruz. Biz hatta diyoruz ki ailelere bu kadar masraf yapmayın. Biz 1'inci olana katkımız olana gıda ve malzeme yardımı olarak 10 bin lira, 2'inci olana 7 bin 500 lira ve 3'üncü olana 5 bin lira verelim diyoruz. Yönetmelik gereği ödül veremiyoruz biz ama gıda ve malzeme yardımı adı altında yapıyoruz. Bunun nesini eleştiriyorlar ben anlamıyorum. Ben Bursa'da çakma ayakkabı yaptırmadım, bu külliyen yalan. Bursa'da bir tek çakma ayakkabı yaptırdığımı bulsunlar, istifa edeceğim. Ama eğer bulamazlarsa onlar şereflerini ortaya koyacaklar mı? Benim Business Class'ta uçmam için yönetim kurulumun verdiği bir yetki var ama ben farkları cebimden ödüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Eyüp Gözgeç Türkiye Eyüp Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title