Haberler

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı: Bisiklet Ülkesi Olmak İçin Çaba Gösteriyoruz

Güncelleme:

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, sporu tabana yayarak bisiklet ülkesi olmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Müftüoğlu, federasyonun faaliyetleri ve hedeflerini değerlendirdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, sporu tabana yayarak bisiklet ülkesi olmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında Palandöken'de düzenlenen MTA Cup Rice Series Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları için Erzurum'a gelen Müftüoğlu, AA muhabirine, federasyonun faaliyetleri ve hedeflerini değerlendirdi.

2011'de Avrupa gençler şampiyonu olduklarını anımsatan Müftüoğlu, Konya'daki veledrom açılmadan önce sporcuları yurt dışında hazırladıklarını belirtti.

Konya'nın Meram ilçesinde inşa edilen kapalı olimpik veledromun Türk bisiklet tarihi için önemli bir başlangıç olduğunu dile getiren Müftüoğlu, veledromların bisikletin mabedi olduğuna işaret etti.

"Başarı açısından tarihi bir yıl"

Türk bisiklet tarihi için 2023'ün önemini vurgulayan Müftüoğlu, "Bisiklet tarihi açısından bu sene, en önemli yıllardan birisi, başarı açısından tarihi bir yıl. Avrupa'da 1 gümüş, 1 bronz madalya aldık. Dünya Şampiyonası'nda beşincilik elde ettik." diye konuştu.

Sporcuların Türk tarihine geçecek önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Müftüoğlu, "Şuanda kalifikasyonla olimpiyata gidecek durumdayız. Cumhuriyetimiz'in 100. yılında, Erzurum'da 100. yıl yarışını bitirdik. Diğer yol yarışını Sivas'tan başlayıp Ankara'da tamamladık. Önemli yol yarışlarını ülkede gerçekleştirdik. Yaz turizmiyle ilgili Erciyes'te yeni çalışmalarımızla bisiklet farklı bir boyuta geldi. Halkın bisiklete binmesi için 'granfondo' yarışlarını geliştirdik. Burada 1500-2000 kişi start almaya başladı. Bunun için amatörün de amatörü dediğimiz, yani kim yarışmak istiyorsa orada yarışabileceği önemli organizasyonlar gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bisiklet yollarının gelişmesi için gayret gösteriyoruz"

Bisiklet sporunun daha iyi noktalara gelmesi için gayret gösterdiklerini anlatan Müftüoğlu, "Bu organizasyonlarla bisikletin tabana yayılması, halkın bisiklete binmesi ve tabanda sporun büyümesiyle ilgili bu yıl önemli işler yaptık. Bisiklet yollarının gelişmesi için gayret gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla ortaklaşa yeni projelerle herkesin bisiklete bineceği, bisiklet ülkesi olmak için çaba sarf ediyoruz." diyen Müftüoğlu, federasyonun hedeflerine ilişkin de "2028 Olimpiyatları'nda madalya hedefiyle yola çıktık ama 2 yılda madalyaya gidilmiyor. İnşallah bisiklet ailesi olarak onu da başaracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Emin Müftüoğlu Türkiye Turizm Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title