Haberler

Türk futboluna damga vuran Cüneyt Çakır'dan olay "Müslümanlık" itirafı: Çok bir şansın yok

Güncelleme:

FIFA kokartlı eski hakem ve Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Eğitmeni Cüneyt Çakır, WL Convention organizasyonunda konuştu. Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi hakemleri arasında gösterilen Çakır, 2006 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazandığı zaman kendisine, "Sen Türksün, Müslümansın, o yüzden çok bir şansın yok." denildiğini ifade etti.

Cüneyt Çakır, Antalya'daki bir otelde düzenlenen "WinterLeague Convention Hosted by Antalyaspor" (WL Convention) organizasyonunda düzenlenen "Futbolda dünyanın hakemlerden beklentisi nedir?" konulu panelde yaptığı konuşmada, çarpıcı ifadeler kullandı.

"ÇOK BİR ŞANSIN YOK"

Çakır dikkat çeken açıklamasında, "2006 yılında ilk FIFA kokartını takmaya hak kazandığım zaman, hakemlik konusunda orada bambaşka bir dünya gördüm. Bana; 'Sen Türksün, Müslümansın, o yüzden çok bir şansın yok' dediler." ifadelerini kullandı.

"İŞİN ASLININ ÖYLE OLMADIĞINI GÖRDÜM"

Çakır açıklamasının devamında, "Ne demek istediklerini anlayamadım. O yüksek motivasyonlu, hayalleri olan genç bir hakemi maalesef bu şekilde yolladılar o seminere. Fakat oraya gittiğim zaman, işin aslında öyle olmadığını gördüm. Çok farklı bir ortam vardı. Ülkeme döndüğümde bunu paylaşmak istedim. Paylaştığım konulardan bir tanesi de sahada başarılı bir performans sergilemenin en önemli faktörlerinden birinin ekip olmaktan geçtiğiydi. Ancak bana; 'Grupçu musunuz?' dediler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Türkiye Futbol Federasyonu Cüneyt Çakır Türkiye Futbol Spor Haberler

500

Yorumlar (12)

haksız mıyım:

batı dünyası yetenekli hiçbir insanı harcamaz. bunun binlerce örneği var. aziz sancar mesela.nobeli haketti, onlar da verdi adam kayırma, torpil, insanı ötekileştirme daha çok bizim topraklarda, islam dünyasında. müslümanım ama maalesef durum bu

51
34
yanıtYanıtla
Ünsal Ilhan:

Evet harcamaz akilca kulanir ve hakkinida verir, ama karar verme mevkilerinde de cok yüksek yerlere getirmezler. Anca onlara yillarce sadakat ve bagliligini kanitladiysan. Bunun icin cevremde yeterince örnek gösterebilirim. Ha Türkiyede bu durum cok daha berbat...

yanıt39
yanıt6
Ercan Ercan:

Bunu biliyoruz zaten de bilmek istemeyen kafası kuma gömülü bir muhalefet var Türkiye de. Bizi ezmek yok etmek asmile edip hem türlklüğümüzü hemde dinimize karşı düşman etmek için sinsice davrandıkalrını bunu her alanda yaptıklarını biliyoruz.

62
15
yanıtYanıtla
VaioNokia:

haklısınız dünyanın söyediği şeyi bir tek o içimizdekiler duymuyor...

yanıt3
yanıt1
ferhat atmaca:

iyice hindistan oluyoruz.

22
34
yanıtYanıtla
Vahdettin Bayram:

FİFA DAN BAHSEDİYOR TÜRKİYEDEN DEĞİL.

yanıt3
yanıt0
Ercan Ercan:

Ne içtin?

yanıt29
yanıt16
Selçuk Kartal:

Bu hakemin Türkiyedeki hakemlik kariyeri vasatın altında her maçında bariz 3 4 tane hatalı karar veriyor hemde bariz net hatalar tartışması yorumuda yok..bunu hakem diye kakalamışlar bize ..yemek isteyen yemiş ..

14
17
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Küfürün aklı ahlakı insanlığı yoktur yeni mi anladın cüneyt hoca

22
8
yanıtYanıtla
Murat Vural:

TFF dünya çapındaki bir hakem olan Cüneyt Çakır ı bilerek harcadılar

12
7
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title