Haberler

Son Dakika: 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan oldu

Güncelleme:

Son dakika: 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sona erdi. Finalde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivanlığa uzandı. Yusuf Can Zeybek ilk kez altın kemerin sahibi oldu.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan oldu.

BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLDU

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri büyük heyecana sahne oldu. Sarayiçi Er Meydanı'ndaki yarı final kurası sonucu İsmail Balaban ile Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek ile de Mehmet Yeşil Yeşil eşleşti.

Son Dakika: 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan olduYusuf Can Zeybek

KULE HAKEMİ "BALABAN" DEDİ

İsmail Balaban'la Hüseyin Gümüşalan arasındaki yarı final karşılaşmasında Balaban'ın kasnak oyunlarını Gümüşalan'ın savuşturması dikkati çekti. Hüseyin Gümüşalan, uzun boyunun avantajını kullanarak rakibinin kasnak ve paçada oyun kurma ataklarını uzaklaştırdı. Müsabakanın 11. dakikasında Gümüşalan'ın atağıyla güreş hareketlendi. Gümüşalan'ın künde atağına kılçık atan Balaban, müsabakayı kazandı. Altta kalan Gümüşalan, sonuca itiraz etse de kule hakemliği Balaban'ı galip ilan etti.

Son Dakika: 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan olduİsmail Balaban

ZEYİR ZEVKİ DÜŞÜK YARI FİNAL

Mehmet Yeşil Yeşil ile Yusuf Can Zeybek'in yarı final karşılaşması ise hareketli başlasa da kısa süre sonra Mehmet Yeşil Yeşil güreşi bir önceki müsabakasında olduğu gibi yere çekti ve mücadelede normal sürenin büyük bölümü bu şekilde geçti. Mehmet Yeşil Yeşil, pasif güreştiği gerekçesiyle ihtar aldı. Seyir zevkinin doyurucu olmadığı güreşin normal süresinde galibiyet çıkmaması nedeniyle puan alanın kazandığı bölüme geçildi. Yaklaşık bir saat süren mücadeleyi Zeybek, paça kazıkla kazandı.

Son Dakika: 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan olduYusuf Can Zeybek

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI YUSUF CAN ZEYBEK

Final güreşi İsmail Balaban'la Yusuf Can Zeybek arasında oldu. Mücadelenin yüksek olduğu güreşi Yusuf Can Zeybek kazandı. Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan olarak altın kemerin sahibi oldu.

Son Dakika: 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Balaban'ı yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivan olduYusuf Can Zeybek

Haberler.com / Emre İliksiz - Spor

Yusuf Can Zeybek İsmail Balaban Balaban Spor Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (2)

Bilal Xxxx:

2022nün Eylül ayında yöremizde festival oldu ve baş güreşçilerin %90nı gelmişti. Ancak güreşlerini izlediğimde isteksiz ve danışıklı dövüş şeklinde olduğunu gördüm. Ne tesadüf ki baş pehivan da bölgemizi temsil eden oldu. Galiba aralarında Kırkpınar haricinde "herkes kendi çöplüğünün horozu olsun" şeklinde bir anlaşma var. Davete icabet edelim paramızı alalım etliye sütlüye karışmayalım şeklinde bir düzen var.

21
0
yanıtYanıtla
Doğuş:

Ben bu yağlı güreşi hiç sevmedim. Erkek adam birbirine yağ sürüp güreşirmi.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title