Haberler

Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor! Adliyeye ilk gelen isim Muslera oldu

Güncelleme:

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan Seçil Erzan, bugün 4. kez hakim karşısına çıkacak. İstanbul Adliyesi'ne ilk gelen isim Galatasaraylı Muslera olurken Uruguaylı file bekçisini Arda Turan takip etti. Duruşmaya Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da katılması beklenirken, ünlü futbolcuların adliyeye gelmemeleri durumunda ise haklarında zorla getirme kararı çıkarılacak.

Seçil Erzan davası, bugün 4. kez İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. Aralarında spor dünyasının ünlü isimlerinin de olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan'ın davası görülmeye başlandı. Toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen banka şube müdürü Seçil Erzan ile birlikte 7 sanığın yargılandığı dava öncesinde, Galatasaraylı futbolcu Muslera, İstanbul Adliyesi'ne geldi.

11 KİŞİ MÜŞTEKİ SIFATIYLA MAHKEMEYE İFADE VERDİ

Gizli fon dolandırıcılığı davası bugün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. Futbolcular ve iş insanlarını yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan 4. kez hakim karşısına çıkacak. Erzan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanık önceki duruşmalarda savunma yapmıştı. Dolandırıldıklarını iddia eden 11 kişi de müşteki sıfatıyla mahkemeye ifade verdi.

Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor! Adliyeye ilk gelen isim Muslera oldu

200 SAYFALIK RAPOR DAVA DOSYASINDA

3'üncü duruşmanın ardından Erzan'a ait cep telefonlarında yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin 200 sayfalık rapor da dava dosyasına dahil edildi. Erzan'la banka yetkilileri arasındaki yazışmaların da yer aldığı raporda Fatih Terim ve Arda Turan'ın kredileri hakkında konuşmaları dikkat çekmişti.

Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor! Adliyeye ilk gelen isim Muslera olduArda Turan adliyede

BELÖZOĞLU VE İNAN'IN DA DURUŞMAYA KATILMASI BEKLENİYOR

Yaklaşık 7,5 milyon dolar dolandırılan Arda Turan, 3 duruşmaya da katılmayan isimler arasında. Turan'la birlikte mazeret bildirip duruşmaya gelmeyen eski futbolcular Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve kaleci Fernando Muslera 4. duruşmada müşteki olarak dinlenecek. İstanbul Adliyesi'ne ilk gelen isimse Galatasaraylı futbolcu Muslera oldu. Uruguaylı futbolcunun ardından adliyeye giriş yapan diğer isimse Arda Turan oldu. Bu isimlerin duruşmaya gelmemeleri durumunda haklarında zorla getirme kararı çıkarılacak.

Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor! Adliyeye ilk gelen isim Muslera oldu

ERZAN HAKKINDA 252 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan'ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor! Adliyeye ilk gelen isim Muslera oldu

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor. İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği, ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Seçil Erzan 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor! Adliyeye ilk gelen isim Muslera oldu

Tanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu ve yine kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor. İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturup, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

İstanbul Adliyesi Emre Belözoğlu Seçil Erzan Selçuk İnan Arda Turan İstanbul Muslera Selçuk Hakim Hukuk 3.Sayfa Spor Haberler

500

Yorumlar (11)

Perwer:

Fatih Terim de mahkemeye gelip ifade verecek mi? Yunanistan’a kaçtı mı yoksa gerçekten takım Çalıştırmaya mı gitti?

74
6
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Vallahi ben yazacaktim bu soruyu artik gerek kalmadi,fakat terim gelmez gelmiyecekte arkasi cok kuvvetli

yanıt24
yanıt0
faruk merttürk:

Gitti melek gibi adam.

yanıt1
yanıt9
birgörüş:

N iye kaçsın ki? en fazla parasından olur.

yanıt0
yanıt1
mesut doğruöz:

Ne oldu Fenerbahçe'nin Avrupa'da ki galibiyeti çok mu acıttı?. Ana sayfada bir tane haber vermediniz???

23
31
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Fatih Terim perde arkasında oynayan gizli dolandırıcılara benziyor. Dolandırılan kadro Fatih Terim'in kadrosu gibi..

21
1
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

İşlemler mevzuata uygunsa herkes bırakılsın değilse herkes tutuklansın ortada bir suç var ama isme göre tutuklama var adalet bu değil.

19
1
yanıtYanıtla
birgörüş:

Devlet bu olaydaki herkesin parasına el koysun. Ülkesinin çıkarlarını değil de kendi cebini düşünen bu paragöz varyemezlere sağlam ceza olarak parala devlet el koysun.

5
0
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Zengin in malı züğürtün çenesini yorar .Banene ya ne yaparsa yapsınlar

0
2
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Seçil Erzan kimsesi olmadigi icin gunah kecisi secildi bence bu organizenin arkasinda yunanistana giden sahis var

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title