Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Capoeıra Rüzgarı

Brezilya Kökenli Geleneksel Bir Dans ve Savunma Sanatı Olan Capoeira, Türkiye'de de Hızla Yayılmaya Başladı.

Brezilya kökenli geleneksel bir dans ve savunma sanatı olan Capoeira, Türkiye'de de hızla yayılmaya başladı.

Şanlıurfa'da bu sporu yaymak için bir basketbol maçı sonrasında gösteri yapan Capoeira grubu, özellikle bayanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Ankara Aşe Capoeira Derneği'nin öğrencilerinden oluşan grup, Şanlıurfa'da bu sporu tanıtmak için Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda bir gösteri sundu. Şanlıurfa İl Temsilcisi Ahmet Suveren'nin davetlisi olan sporcular, "Capoeira dışında başka hiçbir sporda müzik, dans, akrobasi ve dövüş bir arada değil. Capoeira'yı sadece bir dövüş sanatı değil, yaşam tarzı. Negatif enerjiyi pozitife dönüştürüyor" dediler.

Urfa ve Adıyaman'da 2 gösteri sunacak olan grup kendilerine has müzik enstürmanları eşliğinde şarkılar söyleyerek birbirlerine temas etmeden bu dövüş sanatını ustaca sergilediler. Türkiye genelinde 250 civarında Capoeira sporcusunun bulunduğu kulübe gençler oldukça ilgi gösteriyor.

Capoeira'nın Jinga müziği eşliğinde başlayıp dört ayrı stili bulunuyor. Angola Capoeira'nın ilk çıkış şekli olup, çok yavaş stildir. İkincisi Rejionale. Üçüncüsü Estilizado Capoeira'nın en yaygın stili olarak biliniyor. Son stil Complimental ise sadece dövüş için kullanılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title