Haberler

Rusya yaptırımlar sonrası sessizliğini bozdu! FIFA ve UEFA'ya sert tepki

Güncelleme:

Rusya Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA'nın yaptırımları karşısında suskunluğunu bozdu ve men kararını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine taşıyacağını duyurdu. Alınan kararlarla haklarının ihlal edildiğini belirten Ruslar, "FIFA ve UEFA'nın Rus takımlarını ihraç etmek için geçerli dayanağı yok." ifadelerini kullandı.

UEFA ve FIFA'nın Ukrayna'ya şiddetli saldırılar sonrası yaptırımlar uyguladığı Rusya, kararlara sert tepki gösterdi. Rusya Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA'nın Rusya takımlarına verdiği men kararını Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine taşıyor.

"RUS TAKIMLARINI İHRAÇ ETMEK İÇİN GEÇERLİ DAYANAK YOK"

Rusya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "FIFA ve UEFA'nın Rus takımlarını ihraç etmek için geçerli dayanağı yok. FIFA ve UEFA'nın bir parçası olan Rusya'nın hakları ihlal ediliyor." ifadelerine yer verildi. Doğrudan ihraç kararıyla Rusya'nın müsabakalarda yer alma ve söz hakkı gibi temel haklarının futbolun yönetim organları tarafından ihlal edildiği kaydedildi. Rusya Milli Takımı'nın rakip ülkelerin baskısıyla 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off'larının dışında tutulduğu savunularak, bu durumun futbolun temel ilkeleri ve fair play ruhuna aykırı olduğu ifade edildi.

Rusya'ya yapılan yaptırımlar şöyle:

  • Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), 26 Ağustos 2022'de başlayacak olan 2022 Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası'nın ev sahipliğinin Rusya'dan aldı.
  • Formula 1, Rusya Grand Prix'ini takviminden çıkarttı.
  • UEFA, 2022 Şampiyonlar Ligi finalini Rusya'nın St. Petersburg şehrinden alıp Paris'e verdi.
  • Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Rus takımları, hakemleri ve gözlemcilerin organizasyonlardan çıkardı.
  • FIFA ve UEFA, Rus kulüpleri ile Rusya Milli Takımı'nın yeni bir duyuruya kadar bütün turnuvalardan men etti.
  • Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), Rusya ve Belarus'un milli takım ile kulüplerine uluslararası müsabakalardan men cezası verdi.
  • Rus kulüplerinin Avrupa Basketbol Ligi organizasyonlarına katılımı da askıya alındı. Bu sezon THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden Rus takımları maçlara çıkamayacak.
Kaynak: Haberler.com / Spor

Ukrayna Rusya Kiev Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title