Haberler

Pamukkale spor kenti olma yolunda ciddi adımlar atıyor

Güncelleme:

Pamukkale Belediyesi, spor kenti olma yolunda başladığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Pamukkale Belediyesi, spor kenti olma yolunda başladığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Akköy Stadı'nda çalışmalar tamamlanırken, Akvadi Stadı'nın soyunma odalarında yenileme çalışmaları başladı.

Pamukkale'yi spor kenti yapmak amacıyla yatırımlar gerçekleştiren Pamukkale Belediyesi, projelerini bir bir sonlandırmaya hazırlanıyor. 2021 yılının Ağustos ayında, Akköy'de yeni futbol sahası ve Akvadi'de de mevcut futbol sahasının tadilat sözleşmeleri imzalanmıştı. İmzaların ardından, daha önce atıl durumda olan Akköy Stadı'ndaki çalışmalar çerçevesinde standart ölçülerde FİFA kriterlerine uygun sentetik zeminli futbol sahası ile birlikte 2 adet soyunma odası, hakem odası, sağlık odası, kafeterya, ısıtma odası ve diğer bölümler inşa edildi. Ayrıca 576 kişi kapasiteli kapalı tribün yapıldı ve gece maçlarının oynanabilmesi için de stat ışıklandırma çalışmalarında son rötuşlar gerçekleştiriliyor.

Akvadi Spor Tesisinde çalışmalar başladı

Pamukkale Belediyesi'nin spor alanında yaptığı en önemli projelerden birinde daha çalışmalar sürüyor. 2021 yılının son ayında Akvadi Parkı içinde bulunan Akvadi Stadı'nın zemini değiştirilirken, tel örgü ve ışıklandırma sistemleri yenilenmişti. Hem Akköy Stadı hem de Akvadi statlarının zeminlerine FİFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) standartlarına uygun olduğuna dair sertifika verilmesinin ardından, Akvadi Stadı'nın çevresel düzenlemelerine başlandı. Akvadi Parkı içinde bulunan bina baştan sona yenileniyor. Binanın yenilenmesi ile birlikte modern bir görünüm kazanarak, yepyeni soyunma odaları, wc, banyo, güvenlik odası, malzeme odası olacak. Toplam 100 bin 572,91 metrekare yeşil alanın bulunduğu mevcuttaki sulama sistemlerinin yenilenerek, ilave sulama sistemlerinin kurulması yapılacak. Çim ve çiçeklik alanları revize edilecek.

"Pamukkale'ye spor kenti olmak yakışacak"

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale'yi spor kenti haline dönüştürmek adına projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Spor alanında kulübümüz bünyesinde her hafta yepyeni güzel başarılar elde ediyoruz. Kulübümüz çatısı altında 13 branşımız bulunuyor. Bununla birlikte, ilçemize modern ve standartlara uygun spor tesisleri kazandırmak adına çalışmalarımız sürüyor. Akköy ve Akvadi statlarının zeminleri için FİFA uygunluk sertifikası aldık. Sadece bu iki stat değil ilçemizde 30 yeni halı saha da yaparak gençlerimizin sporla tanışması ve kendilerini geliştirmesine destek sağlayacağız. Yaptığımız bu yatırımların tamamı gençlerimiz için. Her şeyi gençlerimizin daha güzel bir Pamukkale'de daha mutlu, sporla içli dışlı yaşayabilmesi için yapıyoruz. Projelerimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği Pamukkale Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title