Haberler

Muaythai Milli Takımı Dünya Şampiyonası'nda Birinci Oldu

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Antalya'da gerçekleştirilen Muaythai Gençler Dünya Şampiyonası'nda 17'si altın, 40'ı gümüş, 23'ü bronz olmak üzere toplamda 80 madalya kazanarak birinci sırada yer alan Muaythai Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Türkiye Muaythai Federasyonu Asbaşkanı Hasan Albayrak, Antalya'da gerçekleştirilen Muaythai Gençler Dünya Şampiyonası'nda 17'si altın, 40'ı gümüş, 23'ü bronz olmak üzere toplamda 80 madalya kazanarak birinci sırada yer alan Muaythai Milli Takımı'nın başarısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Albayrak, elde ettikleri başarının Türkiye muaythai camiasını çok gururlandırdığını söyledi.

Muaythai branşına büyük bir ilgi olduğunu belirten Albayrak, "Avrupa Oyunları'yla bu spora ciddi ilgi oluştu. Gençlerimizden çok büyük ilgi var. Minikler ve gençler bu branşta bizim için çok önemli. Antalya'da kazandığımız başarı bizleri çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

"2028'de ülkemizi olimpiyatlarda temsil edeceğiz"

Hasan Albayrak, Olimpiyat Komitesi'nin muaythai branşını olimpik branş olarak tanıdığını ifade etti.

Bu yıl Olimpiyat Komitesi tarafından Polonya'nın Krakow şehrinde gerçekleşen oyunlara muaythai branşının da dahil edilmesinin, 2028 Olimpiyatları'na katılabilmenin ilk adımı olduğunu dile getiren Albayrak, şöyle devam etti:

"Olimpiyat Komitesi bu sporu olimpik branş olarak tanıdı. Muhtemel 2028 yılında olimpiyatlara kabul edileceğiz. Bunun ilk adımı da Avrupa Oyunları'ydı. Biz kota sebebiyle en az sporcu götüren branş olduk. Altı sporcumuzun altısı da kürsüye çıkma başarısı gösterdi, az sporcuya rağmen en fazla madalya alan branş olunca bu spor camiasında büyük gündem oluşturdu. Olimpiyat Komitesi, olimpiyatlara popüler ve gençlerin ilgisini çeken branşları almak istiyor. Muaythai ülkemizde ve dünyada yükselen bir trend. Bu sebepten dolayı komite bizi olimpik branş olarak aldı ve büyük ihtimalle 2028'de ülkemizi milli takım olarak ABD'deki olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğiz. Bunu başarırsak iddialıyız, en fazla madalyayı getiren branş biz olacağız. Biz bunu minik, genç ve elit kategoride elde ettiğimiz başarılarla görüyoruz."

"Diğer ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok"

Hasan Albayrak, dünyada muaythai branşındaki en başarılı ülkelerden hiçbir eksiklerinin olmadığını ifade etti.

Tanıtım açısından belediyelerin desteğine ihtiyaç duydukları vurgulayan Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın de kendilerine büyük destek sağladığının altını çizdi.

Elde ettikleri noktayı 10 yıl önce hayal dahi edemeyeceklerini aktaran Albayrak, "Burada teknik ekip, antrenörler ve yönetimimizin büyük özverili katkıları oldu. Sporcuların emekleriyle bu noktalara geldik. Dünyada bu işte zirvede olan ülkelerden hiçbir eksiğimiz yok. Biz onları geçtik. Artık hedefimiz 2028 olimpiyatları." şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA / Spor

Dünya Şampiyonası Osman Aşkın Bak Gençlik Antalya Gümüş Spor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title