Haberler

Madalya koleksiyoncusu aile

Güncelleme:

- Madalya koleksiyoncusu aile Bu aile Türkiye şampiyonları yetiştiriyor Başarılı sporcuların hedefi dünya şampiyonluğu Çorum'un İskilip ilçesinde yaşayan Yiğit ailesinin üyeleri, güreşte Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında kazandıkları madalyalarla adeta koleksiyon oluşturdu.

- Madalya koleksiyoncusu aile

Bu aile Türkiye şampiyonları yetiştiriyor

Başarılı sporcuların hedefi dünya şampiyonluğu

ÇORUM - Çorum'un İskilip ilçesinde yaşayan Yiğit ailesinin üyeleri, güreşte Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında kazandıkları madalyalarla adeta koleksiyon oluşturdu.

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Beyoğlan köyünde yaşayan Yiğit ailesi, güreşte başarılı sporcular yetiştiriyor. Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen güreş turnuvalarında dereceler elde eden ailenin güreşçi sporcuları Ferhat, Özgür, Hasan ve Ferami Yiğit ile Mustafa Karabuğa bugüne kadar yüzlerce madalya ve kupalar kazandılar.

Son olarak ailesinde ve çevresinde sarı fırtına olarak adlandırılan Ferdi Yiğit, Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen U-15 Güreş Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü oldu. İskilip Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Yiğit'in, Avrupa'daki bu başarının ardından geçtiğimiz günlerde de Kırkpınar güreşlerinde Teşvik 1 Boy'da şampiyon oldu. Genç güreşçinin bu başarısı hem ilçede hem de doğup büyüdüğü köyde büyük mutluluğa neden oldu.

Ailenin bütün fertlerinin sporcu olduğunu dile getiren Kemal Yiğit, "Dedem ve babamın ardından çocuklarımızda güreşçi oldu. Çocuklarla gurur duyuyorum. Ferhat, Avrupa'daki başarısı göğsümüzü kabarttı. Bu çocukların yetişmesinde emeklerini esirgemeyen Adem hocamıza da teşekkür ediyorum" dedi.

İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük ise Yiğit ailesinin evinin madalyalarla dolu olduğunu belirterek, "Ailemiz sporcu bir aile. Belediyemiz sporcularından olan Ferhat hem yurt içinde hem yurt dışında elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırdı. Ferhat'ın bu başarısı diğer gençlere de örnek olacak. Ondan yeni başarılar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ferhat Yiğit'in babası Mehmet Yiğit de oğlu Avrupa 3'cüsü olduğunda büyük bir sevinç yaşadıklarını aktararak, "Ferhat'ın ilerde olimpiyat ve dünya şampiyonu olmasını temenni ediyorum. İnşallah başaracak, buna inanıyorum" cümlelerine yer verdi.

Hedef dünya ve olimpiyat şampiyonluğu

Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen U-15 Güreş Şampiyonası'nda Avrupa üçüncüsü olan Ferhat Yiğit, "Bulgaristan'da düzenlenen şampiyonada ülkeme bronz madalya kazandırdım. İnşallah ilerde dünya ve olimpiyat şampiyonluğu kazanarak Türkiye'ye altın madalya getirmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bulgaristan İskilip Çorum Spor Haberler

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title