Haberler

Trabzonspor Turu Araladı

Güncelleme:

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Trabzonspor Dinamo Minsk takımını 1-0 yendi.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Belarus'un Dinamo Minsk takımını 1-0 yenen Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, aldıkları 1-0'lık skorun önemli bir sonuç olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Akçay, saha içinde çok iyi bir yardımlaşma örneği gösterdiklerini belirterek, "Ofansif anlamda eksiklerimiz olduğunu fark ediyoruz ama bunları en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum. Oyuncularımın aidiyet duyguları artıyor. Birbirleriyle ilişkileri, takım olma yolunda gittikçe güçleniyor" dedi.

Rakiplerinin ofansif yönü güçlü oyunculara sahip olduğunu kaydeden Akçay, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu takımın istatistiğine baktığımızda, deplasman galibiyetlerinin fazla olması şaşırtıcı değil. Ofansif yanı güçlü oyuncuları var. Biz de rakibimize kendi sahamızda biraz daha saygı göstererek, onları daha çok dikkate alarak, ikinci ayağı da tamamlamak istiyoruz. Umarım her şey istediğimiz gibi gelişir. Aldığımız 1-0'lık sonuç tur için önemli bir skor ancak kendi sahamızda oynayacağımız için futbolun her sürprizine hazır olmalıyız. Buradan avantajlı bir sonuçla döndüğümüzü söyleyebilirim."

Celustka'nın durumu iyi

Akçay, karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak hastaneye kaldırılan Celustka'nın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirerek, "Celustka'nın burnunda kanama vardı ve hafif baş dönmesi olduğu için hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumu çok iyi. Kısa sürede aramıza katılacak" şeklinde konuştu.

İkinci yarıda forma giyen yeni transfer Malouda'nın oyuna iyi başlayamadığını ifade eden deneyimli teknik adam, "Malouda oyuna iyi başlayamadı ama daha sonra mental olarak zenginliğini ortaya koyarak, akıllı işler yaptı. Biraz daha süresi var. Takıma uyum sağladığını düşünüyorum. Kendisinden çok faydalanacağımız yönünde düşüncem zenginleşti" diye konuştu.

Akçay, Colman'ın gördüğü kartın ise yorgunluk ve kazanma isteğinden kaynaklandığını, bunun da futbolun içerisinde olabilecek bir hareket olduğunu kaydetti.

Dinamo Minsk cephesi

Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant ise Trabzonspor karşısında özellikle ilk yarıda iyi oynadıklarını ancak bunu maçın sonucuna yansıtamadıklarını söyledi.

Maaskant, ilk yarıda topa daha çok sahip olan tarafın kendileri olduğunu ifade ederek, "Yakaladığımız gol pozisyonlarını değerlendiremedik. Trabzonspor karşısında 2-3 golü bulmalıydık. Trabzon'da oynanacak ikinci maç için ellimizden geleni yapacağız. Ümidimizi yitirmedik. Kaybetsek de şansımız var" diye konuştu.

Henrique'nin golleri sürüyor

Dinamo Minsk'i 1-0 yenerek avantaj sağlayan Trabzonspor'da Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique, gollerine devam etti.

Bordo-mavili takımın  2. ön eleme turunda Derry City'i sahasında 4-2 yendiği maçta 2, deplasmanda 3-0 galip geldiği müsabakada ise 1 kez ağları sarsan Henrique, bu akşam da fileleri havalandırarak, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Öte yandan, Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Colman ile Dinamo Minskli Danilau arasında ikili mücadele sonrası tartışma yaşandı. Diğer oyuncuların da katılmasıyla gerginlik artarken, bu sırada Veselinovic'in Emre Güral'ı iterek düşürdüğü gözlendi. Hakemlerin araya girmesiyle önlenen tartışma sonrası Avusturyalı hakem Rene Eisner, Colman ve Veselinovic'e kırmızı kart gösterdi. - Brestskaya Voblasts'

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title