Haberler

Kim Ne Dedi?

Fenerbahçe’nin son dakikalarda attığı golle 2-1 kazandığı Medical Park Antalyaspor maçını usta kalemler nasıl yorumladı?

Rıdvan Dilmen – Sabah

89. dakikada Fenerbahçe golü yiyecekken Diarra zor olanı yapıp kaçırdı ve dönüşünde oyuna girdiğinden beri moralsiz görünen Emenike, transfer edilme sebebi olan kısa driplingleriyle ceza sahasına daldı ve Sow'a golü attırdı. Fenerbahçe'nin 90'lı dakikalarda aldığı 8. puan ama buna asla tesadüf diyemeyiz... Şans hiç diyemeyiz. Şansları insanlar kendileri yaratırlar. Maçın ilk yarısındaki iyi futbol 3 puanı getirmedi, ama ikinci yarıdaki kötü futbol son dakikalarda gelen golle 3 puanı almayı sağladı. Futbol böyle bir şey.

Fenerbahçe klasiği

Süper Lig'de oynadığı 11 maçın 3'ünü son dakika golleriyle kazanan Fenerbahçe, Antalya'da da aynı şekilde kazandı.

Uğur Meleke – Milliyet

Antalyaspor'un oyununa "karşı futbol"  demek gerek: Rakipleri mühim bir pozisyonu kaçırdıktan sonraki ilk 8-10 saniyeye göre yapmışlar bütün planlarını. Adeta rakibi üzgün/dağınık/düzensiz yakalamak için havayı kokluyorlar sürekli. Adeta ani pozisyon bulmak için pozisyon veriyorlar! Özellikle 60'ta Emenike girdikten sonra Yanal bu "havayı koklayan adamlar" a çare bulamayınca 75'te sürpriz Selçuk kartını kullandı. Biliyorum bugün bu Selçuk/Webo değişikliği çok eleştirilecek ama hocanın kararını anlıyorum. Özellikle 60'la 75 arasında biz Fenerbahçe'nin gol pozisyonlarının tekrarını izlerken Antalyalılar rakip ceza alanının kıyısına geliyorlardı 3-4 saniyede...

Yanal'a eleştirimse şu: Antalya'nın hücum planının bu olduğu, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında kazandıkları puanlardan da belliydi. Ersun Yanal'dan beklenen bu taktiğe karşı hamlesini 75'te değil maçın başında yapıp, bizi de düşündürtmesi/şaşırtmasıydı.

Mehmet Demirkol – Fanatik

Diarra'nın son saniyedeki pozisyonu sadece gol kaçırmak değil. Başka türlü bir şey. Neredeyse golü kurtardı. Boş kaleye içeri vuracağı topu topuğuyla kaleden uzaklaştırdı. Bıraksa Tita atacak...

Gerçekten inanılmaz. Aynı, dönen topta Emenike'nin yaptığı iş gibi akıl almaz. İki savunmacıyı silindir gibi geçip müthiş bir ivmeyle çizgiye indi ve alanı kollayan doğru pozisyona giden Sow'u şahane görüp golü attırdı. Fenerbahçe 0 puandan 3 puana korkunç bir hızla, şansla ve beceriyle koştu. Maçın başında çok şanssızlardı kaçırdığı pozisyonlarda. Sonunda fazlasıyla şanslı. 4. kez 90 artıda maç aldı ama en şanslı olduğu bu maçtı

Ahmet Çakar – Sabah

Fenerbahçe'nin ilk devredeki oyunu bu sezonun en iyi oyunu. Özellikle Cristian'ın liderliğinde ve pamuk gibi bir Antalya karşısında Fenerbahçe ilk yarıda resital verdi. Rakip orta sahası sadece şeklen var. Fenerbahçe aldı, verdi, pas yaptı, araya oynadı ve her geldiğinde de pozisyon buldu.

Ama işte bu yarıda maç bitecekken ilk devrenin son dakikası bir kornerden dönen topta Caner ofsaytı bozunca Antalya'nın beraberlik golü geldi. Bu tür goller çok yıkıcıdır. Üstelik zayıf rakibin direncini artırır. İkinci yarıda da Fenerbahçe pozisyonlar bulmasına rağmen Antalya direndi. Bir iki defa çıktılar ama son saniyede Diarra golü yapsa F.Bahçe sezonun en iyi oynadığı oyunlarından birinde mağlup olacaktı. Sonuçta Fenerbahçe belki de tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor.

M.P Antalyaspor - Fenerbahçe

Foto galeri için tıklayınız.

Zeki Çol – Zaman

Sow'un golü sezona yansıyan bir Fenerbahçe klasiğiydi. Kasımpaşa, Erciyesspor, Bursaspor deplasmanlarını uzatma bölümünde attığı gollerle kazanmıştı Fenerbahçe. Antalya'da 90. dakikada yüzü güldü. ve şampiyonluk yürüyüşünde bir deplasman maçını daha galibiyetle geçerek zirvedeki yerini pekiştirdi.

Altan Tanrıkulu – Hürriyet

Fenerbahçe ezberlendi, dedim. Evet, her noktası iyi biliniyor Fenerbahçe'nin. Kanat hücumlarına iki beki çıktığı için her an kontra yiyen bir takım. Buna karşın ligde önemli bir avantaja sahip… Yanal'ın yapması gereken tek şey bazı kritik hatalardan uzak durması. Kötü günündeki Kuyt dururken Alper'i çıkartmak, Meireles'i düşünmemek ve bu ligin üzerindeki isim Emenike'yi yedek bırakmak gibi… Emenike varsa oynar. O çalımları, o rahatlıkta, karşısında rakip yokmuşçasına atan başka oyuncu yok bu ligde… O da yedek Fenerbahçe'de.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Medical Park Antalyaspor Ersun Yanal Moussa Sow Fenerbahçe Spor Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title