Haberler

Katar'da gövde gösterisi yaptı! İşte Lionel Messi'nin Dünya Kupası'nda kırdığı tüm rekorlar

Güncelleme:

Finalde Fransa'yı yenerek Dünya Kupası'nın sahibi olan Arjantin'de Lionel Messi, koleksiyonun son parçasını da tamamladı. Kariyerinde eksik olan Dünya Kupası'nı da kazanma başarısını gösteren Arjantinli yıldız, Katar'da birçok rekor kırdı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda mutlu sona Arjantin ulaştı. Nefes kesen finalde Arjantin'i seri penaltı atışları sonunda mağlup eden Tangocular, 36 yıl sonra yeniden Dünya Kupası'nı müzesine götürdü. Turnuvanın en değerli futbolcusu seçilen Lionel Messi ise çok sayıda rekorun sahibi oldu.

EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCU

Arjantinli efsane futbolcu Gabriel Batistuta'yı geçerek Arjantin formasıyla Dünya Kupası tarihinde 13. golünü atan Lionel Messi, Pele'yi de geride bıraktı. Arjantinli yıldız, Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu.

5 FARKLI KUPADA ASİST YAPTI

2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nda boy gösteren Lionel Messi, 5 kez Dünya Kupası'nda oynama başarısı gösteren az sayıda futbolcudan biri oldu. 35 yaşındaki futbolcu, 5 farklı kupada asist yapan ilk futbolcu oldu. Messi, Katar'da 3 asist yapma başarısı gösterdi.,

DÜNYA KUPASI'NDA OYNAMA REKORU KIRDI

Lionel Messi, 26 maç ile Dünya Kupası'nda en fazla sahaya çıkan futbolcu oldu. Arjantinli yıldız, 2314 dakika ile Paolo Maldini'nin 2217 dakikalık Dünya Kupası'nda oynama rekorunu da tarihe gömdü.

TURNUVANIN HER AŞAMASINDA FİLELERİ HAVALANDIRDI

Katar'da tarih yazan Lionel Messi, Dünya Kupası'nın her aşamasında gol atan ilk futbolcu olma unvanını kazandı. 35 yaşındaki futbolcu grup aşamasında, son 16 turunda, çeyrek, yarı ve final maçlarında gol atma başarısı gösterdi.

Haberler.com / Ali Gülhan - Spor

Lionel Messi Katar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (2)

ÖNDER ÇELİK:

EKSİK PARÇAYI ELBİRLİĞİYLE MESSİYE VERDİLER.

13
5
yanıtYanıtla
unal potur:

" Arjantinli yıldız, Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu oldu." -Yanlış, Klose en çok gol atan oyuncu. Messi Arjantin bazında en çok gol atan oyuncusu oldu.

12
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title