Haberler

Güntekin Onay: Şenol Güneş'e Yakışmadı!

Güncelleme:

Hürriyet gazetesi yazarı Güntekin Onay, Galatasaray-Beşiktaş derbisini değerlendirirken siyah beyazlı ekibin Teknik Direktörü Şenol Güneş'i eleştirdi. Onay ayrıca, Galatasaray hızlı taç kullanarak gol attığı pozisyonda Necip'in uyuduğunu ve Vida'nın da pozisyonu takip etmediğini belirtti.

Güntekin Onay, Galatasaray'ın sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendirdi. Onay ayrıca, Şenol Güneş'in oyun ve oyuncu tercihlerine de eleştiride bulundu.

İşte Güntekin Onay'ın değerlendirmeleri;

"Yılın derbisinin ilk 45 dkaikasında hiç futbol oynanmadı. Sürekli duran bir oyun, karşılıklı fauller, ısrarla atılan uzun toplar, tartışmalı hakem kararları ve bitmeyen bir gerginlik. Yerde yatanlar, itirazlar, itirazlar ve yine itirazlar..."

"NECİP İLE BAŞLAYARAK ŞAŞIRTTI"

"Tüm dünyadan futbol seyrediyoruz. Bazı Galatasaray - Fenerbahçe derbileri dışında bu maça benzeyen bir karşılaşma izlediğimi son yıllarda hatırlamıyorum. Şenol Güneş 6 maçtır kazanan ve kolay pozisyona giren takımdan vazgeçip bu galibiyet serisinde ilk 11'de hiç oynamayan Necip ile başlayarak şaşırttı. Bu tercih şu anlama geliyordu: Ben oynatmayacağım, rakibi bozacağım, maçı mücadele oyununa dönüştüreceğim."

"LİGİN EN FORMDA İSMİ LJAJIC, MARIANO'YU KOVALADI"

"Evet, bunda da başarılı oldu. Necip savaştı ancak Beşiktaş Galatasaray'ı bozmakta başarılı olduğu kadar futbol oynamaktan uzak kaldı. Ligin en formda, en etkili oyuncusu Adem Ljajic sol kanatta Mariano'yu kovalamaktan topla buluşamadı. Şenol Güneş, bu tercihiyle Ljajic'i de pasifize etti. Böylesine kötü bir oyun ve kötü bir hakem yönetminin ardından tartışmalı bir taç kararıyla Galatasaray golü buldu."

"GALATASARAY TAÇ ATARKEN NECİP UYUYOR"

İlginç olan devrede içeriye 1-0 yenik girmesine, Galatasaray kalesine tek isabetli şut atamamasına ve 5 sarı kartlı oyuncusu olmasına rağmen Şenol hoca ikinci yarıya değişiklik yapmadan başladı ve bazı oyucuların yerini değiştirmek yoluna gitti. Necip sol bek, Caner sol ön, Ljajic merkeze geçti. İlk değişiklik Gökhan'ın sakatlanmasıyla gerçekleşti ve Adriano oyuna girdi. Galatasaray taç atarken uyuyan bir Necip, oyunu takip etmeyen bir Vida ve gelen ikinci gol. Ancak 2-0'dan sonra kendi düzenine dönmeyi düşünen Beşiktaş hücumda daha etkili olsa da savunmada dağınık bir görüntü ortaya koydu.

ANLAŞILMAZ TERCİHLER

"Hakem kararları çok tartışmalı olsa da şüphesiz ki bu maç Şenol Güneş'in kariyerinin en kötü kurgulanmış ve yönetilmiş maçlarından birisi olarak kayıtlara geçecektir. Adriano, Kagawa ve Quaresma yedek aylardır 11'de oynamayan Necip sahada. İşler kötü giderken, atı alan Üsküdar'ı geçtikten sonra da geç gelen değişiklikler."

"BU MAĞLUBİYET ŞENOL GÜNEŞ'E YAZAR"

"Galatasaray, iyi futbol oynamadığı halde bir derbide Beşiktaş'ın terchi ve bireysel hataları sonucu final niteliği taşıyan derbiyi kazandı ve yarışa devam dedi. Bazı Beşiktaşşlılar derbinin ardından hakem isyanında bulunacaktır ama bu sonuç Şenol Güneş'e yazar."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Güntekin Onay Şenol Güneş Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

500

Yorumlar (19)

bjk:

Beşiktaş Şenol u 2 sene şampiyon yaptı . . . Sonrada Şenol Beşiktaş ı 2 sene şampiyonluktan etti . . .

14
7
yanıtYanıtla
Laz 61:

Yaparken iyi olmuyorken sorumlu o oh ne alaa

yanıt3
yanıt0
Laz 61:

Omu etti acabaaa

yanıt0
yanıt0
Şenay:

Futboldan anlamayan bu teknik direktör milli takımdan yılda 4 milyon euro kazanacak. Eşyanın tabiatına aykırı ülke.

11
5
yanıtYanıtla
para:

4 milyon deli para VEREN UTANSIN

yanıt3
yanıt0
mahmut:

şenol güneş 2 yıldır beşiktaşı sampiyonluktan etti. gs top oynamadan 2 senedir sampiyon oluyor. gercekten fatih terim büyük adam. kim ne derse desin. şenol güneşten kat ve kat daha akıllı. atı alan üsküdarı geçti.

12
3
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

şenol takımın başında olmasaydı beşiktaş kesin galip gelirdi.

10
3
yanıtYanıtla
Forza bjk:

Necipten biktik artik harbiden biktik

8
2
yanıtYanıtla
Aga:

Senol hoca sayesinde besiktaş yıllardır şampiyon oldu şimdi adamı begenmiyen namköööörler var.

8
1
yanıtYanıtla
MALDANODA:

FENERLİYİM AMA TÜRKİYEDE FUTBOL GALATASARAYA KARŞI OYNANAN BİR OYUNDUR.

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title