Haberler

Galatasaraylı Gomis, 4 Gol Daha Atarsa Alex'in Rekoruna Ortak Olacak

Güncelleme:

Galatasaray'da forma giyen Gomis, ligde 4 gol daha atarsa Fenerbahçeli Alex'in 28 gollük rekorunu yakalayacak.

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Bafetimbi Gomis, gösterdiği olağanüstü performansla hem sarı-kırmızılı taraftarları hem de futbolseverleri kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.

Sarı-kırmızılı kulübün sezon başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Swansea City'den kadrosuna kattığı Fransız golcü, bu sezon ligde çıktığı 23 mücadelede 24 gol kaydederek, gol krallığının bir numaralı adayı konumuna geldi. Dün Galatasaray'ın oynadığı ve 7-0'lık galibiyetle ayrıldığı Kardemir Karabükspor mücadelesinde attığı 4 golle birlikte gol krallığı yarışındaki en yakın rakibi Burak Yılmaz ile arasındaki gol farkını 6'ya çıkaran Gomis ayrıca, Karabük deplasmanında takımı adına ilk yarıda kaydettiği 4 golle birlikte tarihe de geçmeyi başardı.

GOMIS ATIYOR, GALATASARAY KAZANIYOR

Galatasaray'ın bu sezon Bafetimbi Gomis'in gol kaydettiği maçlarda yüzü gülüyor. Sarı-kırmızılılar, Medipol Başakşehir ve Antalyaspor deplasmanları haricinde Gomis'in ayağından gol bulduğu tüm maçlarda rakiplerini mağlup etmeyi başardı. Fransız golcü, bu sezon ligde Kayserispor (2), Osmanlıspor (2), Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor (3), Kasımpaşa (2), Atiker Konyaspor (2), Gençlerbirliği (2), Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Bursaspor (3), Kardemir Karabükspor (4) ağlarını sarsarken, Medipol Başakşehir ve Antalyaspor ile deplasmanda oynanan müsabakalar dışındaki karşılaşmalarda takımını galibiyete taşımış oldu.

EN GOLCÜ SEZONUNU YAŞIYOR

Bafetimbi Gomis, bu sezon ligde attığı 25 golle kariyerinde en çok lig golü ürettiği sezonu yaşıyor. Henüz ligin bitimine 10 hafta olmasına karşın 24 gol atan Gomis, geçen sezon Fransa Lig 1 takımlarından Marsilya'da 31 maçta ürettiği 20 golü, sarı-kırmızılı takımda çıktığı 23 maçta geçmeyi başardı.

DERBİLERDE SUSKUN

Galatasaray'ın Fransız golcüsü, bu sezon 24 gol atmasına karşın, sarı-kırmızılı takımın derbi maçlarında ise sessiz kaldı. Galatasaray'ın Fenerbahçe ile içeride ve Beşiktaş ile dışarıda oynadığı mücadelelere ilk 11'de başlayan Gomis, her iki mücadelenin de büyük bir bölümünde sahada kalmasına rağmen rakip fileleri sarsamadı. Fransız golcü ayrıca, takımının Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı mücadelede de sessiz kalırken, Medipol Başakşehir'e 5-1 mağlup oldukları maçta takımının tek golünü atmıştı. Gomis'in, sarı-kırmızılı takımın ligin ikinci yarısında oynayacağı derbi maçlarda nasıl bir performans sergileyeceği büyük merak konusu...

GOMİS TARİHE GEÇTİ

Bafetimbi Gomis, attığı goller ile Galatasaray tarihine de adını yazdırdı. Gomis, Karabükspor karşısında attığı 4 golle ligdeki gol sayısını 24'e çıkarttı.

Bafetimbi Gomis böylece Galatasaray'ın bir sezonda ligde en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu. Gomis'ten önce bu rekor 2000-2001 sezonunda ligde 22 gole imza atan Mario Jardel'e aitti.

Gomis daha önce Lyon'da 2011-12 sezonunda 25, 2012-13 sezonunda 21, 2013-14 sezonunda 22 gol atmıştı. Geçtiğimiz sezon Marsilya'da ligde 20 toplamda 21 gol atan Gomis, Galatasaray ile ligde 24 kupada 3 gol atarak hem ligdeki hem toplamdaki kariyer rekorunu kırmış oldu.

LİG REKORU ALEX DE SOUZA'NIN ELİNDE

Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan futbolcu ise 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Alex de Souza olmuştu. Alex, o sezon tam 28 gole imza atmıştı. Gomis kalan haftalarda 4 gol daha atarsa Alex'i yakalayacak, 5 gol atarsa rekorun tek sahibi olacak.

Gomis'in önünde bulunan diğer isimler ise Mario Gomez 26 gol (2015-16) ve 25 golle 1995-96 sezonunda gol kralı olan Shota Arveladze.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mario Jardel Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (27)

Karakartal:

Herkes burda geyik muhabbeti yapıyor Türkiye de birtek yabancı efsane var oda hagi Gomis neyapmış alex neyspmış alex Türkiye ligi için iyi oyuncu eyvallah alex Avrupa’da kaç maç kazandırmış takımına hagi Avrupa’da Galatasaray’ı kaçdefa ipten aldı hani diyorsunuz Hagi mi alexmi diye yanlış doğru su şu Hagi mi Maradona’mı hırbolar not Beşiktaş lıyım hakedene hakketiğini verelim

17
13
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

Kafana senin yine tiner vurdu biraz az kulan

yanıt5
yanıt8
Rambo Dortmund:

Tinere zam gelmis yeni duydum ne yapacaksin simdi?

yanıt6
yanıt12
Rambo Dortmund:

Biz Feneriz adami cok pis oyariz!

7
23
yanıtYanıtla
poyraz:

kanarya 2 - akhisar 3 . çoğu fbli senin gibi boş konuşuyo işte

yanıt3
yanıt0
Rambo Dortmund:

Uffffffff yaaaaaaa baska Fenerli yokmu?Cinconlara karsi tek basimayim cepede! ama adamlar benimle bas gelemiyor!

10
16
yanıtYanıtla
kayserili:

kadıkoyde şampiyon olduğumuzu unutma kadıköye bayrak diken ulubatlı sunusu unutma bulnar sizin yüz yıl ezik kalmanız için yater

yanıt0
yanıt0
Rambo Dortmund:

Sen Alexin sol ayagi bile olamasin !

4
12
yanıtYanıtla
Rambo Dortmund:

Biz Alexi sevgiyle yolcu etik ülkesine, siz Hagiyi soymaktan beter ettiniz hic gülecegim yoktu!

yanıt1
yanıt3
Rambo Dortmund:

Satin alinmis macla övünüyorlar kasinpasayi neden yenemediniz?

3
7
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title