Haberler

Eskrimde Müminhan Bilgin Yeniden Başkan Seçildi

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun (TEF) 3.Mali ve Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Müminhan Bilgin, 110 oyun 98'ini alarak üst üst 3.kez başkan seçildi.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun (TEF) 3. Mali ve Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Müminhan Bilgin, 110 oyun 98'ini alarak üst üst 3. kez başkan seçildi.

Türkiye Eskrim Federasyonu'nun 3. Mali ve Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara Plaza Oteli'nde gerçekleştirildi. Genel kurulda oy kullanan 110 delegeden 98'inin oyunu alan Mümihan Bilgin 3. kez başkanlığa seçildi.

Tek aday olarak girdiği genel kurulda, üst üste 3. kez başkan seçilmenin heyecanını yaşayan Müminhan Bilgin, "Türk eskrim camiası benim tek aday olmamı uygun gördü ve genel kurulumuzu yaptık. Genel kurul, oldukça düzeyli, seviyeli bir genel kurulla beraber planlarımızı ve hedeflerimizi geliştirme adına önümüzü açtı. Umarım Türk eskrimini daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek daha ileri noktalara taşıyacağız" dedi.

İlk olarak 2013 Akdeniz Oyunları'nda madalya almayı hedeflediklerini vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti: "Türk eskriminin Akdeniz oyunlarında bir madalyası var ama Mersin'de umarım madalyalar alarak, Türk eskriminin çıkışını görünür hale getireceğiz. Ondan sonra 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç çocuklarımızın da yaşları kemale erecek ve bu çalışmalarının karşılığını alacaklar. Bizim bütün düşüncemiz, Türkiye'de eskrimi yaygın ve tabana oturur hale getirdiğimizde, 2016, 2020 yıllarında eskrimi dünyada konuşulur hale getirmek."

"ADIYAMAN TÜRK ESKRİMİNİN PARLAYAN YILDIZI"

Bilgin, eskrimi Türkiye'de 42 vilayete yayıldıklarına dikkat çekerek, "55 ilde bu sporu ulaştırarak, daha tanınır hale getireceğiz. Adıyaman'da çok ciddi bir potansiyel var ve Türk eskriminin parlayan yıldızı haline geldi Adıyaman. Buradaki gençlerimiz özellikle flöre branşında çok başarılı neticeler aldılar. En son Moskova'da alınan dünya şampiyonasında ilk 16'ya girdiler. Her branşta olduğu gibi eskrimde de rekabet başarıyı getiriyor. Bu rekabeti Anadolu'nun birçok ilinde sağladığımızda Türkiye'nin çocukları Türk bayrağını yakışan yerlere taşıyacaklar" ifadelerini kullandı.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin'in yönetim kurulunda ise şu isimler yer alıyor:

Müminhan Bilgin

Prof. Dr. Hüseyin Altaş

Doç. Dr. Murat Atalı

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Duvan

Dr. İrfan Neziroğlu

Arslan Narin

Necmettin Tahiroğlu

Ali Savaş Karamangil

Fazlı Yıldırım

Mehmet Uykun

Halit Bostancı

Ahmet Hamdi Atalay

Abdurrahman Karataş

Ayhan Yazkan

Ercan Akpınar - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Adıyaman Akdeniz Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title